Digidexo.com

Hva bidrar til å holde blodtrykket?

Hva bidrar til å holde blodtrykket?


Ifølge FamilyDoctor.org høyt blodtrykk er en tilstand som svekker blodårene dine forårsaker ditt hjerte å måtte jobbe hardere for å pumpe blod. De mulige komplikasjoner fra høyt blodtrykk inkluderer hjerneslag og hjerteinfarkt. Opprettholde blodtrykket er viktig for god helse.

Hold deg aktiv

The American Heart Association sier at å opprettholde en aktiv livsstil bidrar til å holde blodet sirkulerer og hjertet sunt. Å være aktiv kan også bidra til å forhindre fedme, som er en medvirkende årsak til høyt blodtrykk.

Se hva du spiser

Unngå mat med høyt fett som de kan tette opp blodårene dine og forårsake høyt blodtrykk og andre problemer. Også unngå natrium som for mye natrium beholder fluider i kroppen, og gjør det vanskelig for hjertet til å bevege blod til kroppsdeler som trenger det.

Røyking

FamilyDoctor.org advarer om at nikotin i sigaretter midlertidig føre til at blodkarene trekker, noe som gjør hjertet jobbe hardere for å pumpe blod og forårsaker høyt blodtrykk.

Alkohol

Loweryourbloodpressurenow.org anbefaler å begrense alkohol til bare én drink om dagen for å opprettholde sunt blodtrykk.

Opprettholde vekten

Å være overvektig setter belastning på hjertet og blodårene for å få blodet til de kroppsdeler som trenger det. Opprettholde et sunt blodtrykk ved å bo på en sunn vekt. Snakk med legen din om hva vekten er ideell for deg.