Digidexo.com

Slik bruker du en BMI kalkulator

Slik bruker du en BMI kalkulator


Selv om beregningen av kroppsmasseindeks er ganske enkelt en gang formelen er kjent, kan en BMI kalkulator gjøre jobben enda enklere. BMI kalkulatorer er enkle å bruke, og kan eliminere menneskelige feil ved fastsettelse av BMI-tall.

Slik bruker du en BMI kalkulator

Velg målesystem du ønsker å bruke. En BMI-kalkulatoren er i stand til å beregne kroppsmasseindeks enten i USA målinger eller metriske mål. BMI kalkulator ved Mayo Clinic nettsted har en knapp som endrer målesystemet (se Ressurser nedenfor).

Input vekten din inn i BMI-kalkulator. Vekten vil enten bli målt i pounds eller i kilo, avhengig av målesystemet som brukes. En BMI kalkulator slik som den på Partnerskap for Healthy Living godtar desimaltall for ekstra presisjon (se Ressurser nedenfor).

Skriv inn din høyde inn i BMI-kalkulator. En BMI kalkulatoren med metriske mål må bruke høyden målt i meter, mens en BMI kalkulator tastet til USA målingene vil trenge høyden målt i inches.

Hit inn eller beregne knappen på BMI kalkulator og observere resultatene. Hvis du har fulgt stegene riktig, skal den resulterende antallet være et sted mellom 18 og 40. En rekke under eller over dette området betyr at du er ekstremt undervektige eller ekstremt overvektig, henholdsvis.

Dobbelt kontrollere dine resultater. Selv om en BMI kalkulator vil ikke gjøre en feil, kan tallene for høyde og vekt ikke vært innspill riktig eller BMI kalkulator kanskje ikke er tastet til å akseptere høyde og vekt i de ønskede måleenheter. Input tallene igjen, og BMI kalkulator vil gi samme resultat hvis tallene hadde rett.

Sjekk din BMI-tall mot diagrammet at kalkulatoren gir. Nesten alle BMI kalkulatorer, for eksempel en på nasjonale hjerte Lung and Blood Institute, inneholde en slags diagram eller for å forklare hva BMI-tall sier om hvor tykk eller tynn en person er (se Ressurser nedenfor). Dette vil gi deg et godt referansepunkt for å gjøre diett planer, treningsplaner eller gi forsikring om at du holder deg frisk.

Hint

  • Hvis din BMI-tall virker veldig unøyaktig, slik som et desimaltall eller over 50, sørg for at du bruker riktig måleenhet. BMI kalkulatorer variere om hvorvidt de er i utgangspunktet laget for å akseptere metriske mål eller USA målinger.