Digidexo.com

Hva er symptomene på herpes infeksjon med Mono?

Herpes og mono er begge svært smittsom infeksjoner som vanligvis spres gjennom en-til-en-kontakt: herpes gjennom seksuell kontakt og Mono gjennom kyssing eller andre børser i kroppsvæsker. Av denne grunn er det meget mulig å avtale både sykdommer på en gang hvis du har engasjert seg i samleie med noen som er smittet. For å finne ut risikoen, se etter symptomer og deretter gå til en lege med en gang.

Sammentrekning

Herpes er en viral sykdom som påvirker kjønnsorganene og er spredt gjennom samleie. Du kan også smittes av viruset gjennom oral sex, og symptomer kan oppstå som forkjølelsessår. Mono er en annen viral sykdom forårsaket av den som følge av den Epstein-Barr-virus, et herpes virus i familien. Det er spredt mye som influensa, gjennom kyssing, berøre en smittet person vev eller overflaten der viruset hadde landet og deretter berøre myke membraner som øyne, nese eller munn, og å dele glass eller bestikk.

Symptomer på Herpes

Både herpes og mono har svært ulike og forskjellige symptomer som trolig vil oppstå samtidig hvis du har kontrakt hver av dem på samme tid. I tillegg, siden viruset som forårsaker mono er lik viruset forårsaker genital herpes, kan kontrahering mono bringe på symptomer på en på forhånd avtalte herpes infeksjon. Symptomer på herpes inkluderer små, røde og ofte svært smertefulle støt på huden, først og fremst på eller rundt kjønnsorganene eller rundt munnen i form av en kald sår. Det humper kan da bli pussfylte blemmer som er generelt svært smertefullt. Ofte vabler vil snart sprekke, etterlot et åpent sår som etter hvert vil skorpe over og helbrede. Du kan også oppleve influensalignende symptomer før den første utbruddet, eller et par uker etter kontakt. Kvalme og oppkast kan også være til stede.

Symptomer på Mono

I tilfeller der både mono og genital herpes er til stede, i tillegg til de humper og blemmer, kan du også oppleve influensalignende symptomer. Disse inkluderer mangel på energi, tap av matlyst, frysninger, alvorlig sår hals, feber og hovne kjertler og lymfeknuter. Mer enn sannsynlig, vil mandlene bli veldig hoven og rød og kan ha et hvitaktig belegg over dem.

Behandling for Herpes og Mono

Siden både mono-og herpes begge er forårsaket av virus, er det ingen helbredelse for enten på dette tidspunkt. Legen din kan forskrive en feber redusering og influensa medisiner for å lindre symptomer på mono. Hvis du samtidig opplever genital herpes symptomer eller forkjølelsessår, kan han også gi deg en resept på medisiner for å fjerne blemmer. I de fleste tilfeller, når immunforsvaret har drept viruset forårsaker mono symptomer, du vil aldri få sykdommen igjen. Mye som vannkopper, vil kroppen skape en naturlig immunitet mot viruset.

Komplikasjoner

I noen svært sjeldne tilfeller kan mono bli mer alvorlig. Symptomer kan bli alvorlige og vare i flere uker. Dette skjer vanligvis i de som allerede har et svekket immunforsvar som følge av et annet virus, STD eller infeksjon. Hvis du har følt syk i mer enn to uker med ingen endring, bør du kontakte lege. I noen tilfeller kan føre til mono streptokokker, som generelt behandlet med penicillin. Enkelte pasienter opplever også betennelse i leveren og milten som er ikke langvarig, og vanligvis unharmful.

Misforståelse

Selv mono, genital herpes og forkjølelsessår er forårsaket av lignende virus i samme familie, kontrakten du sykdommer separat. Du kan ha mono og aldri blitt infisert med genital herpes eller forkjølelsessår og vice versa.