Digidexo.com

Hvordan oppdage første tegn på strupekreft

Hvordan oppdage første tegn på strupekreft


Ved første tegn på strupekreft du ønsker å være godt klar over hva kroppen din forteller deg. En proaktiv holdning til sykdommen er ditt beste forsvar. Du trenger ikke å være en lege eller en medisinsk faglig til å vite hva kroppen din prøver å fortelle deg. Denne artikkelen vil hjelpe deg å oppdage de første tegn på strupekreft hvis det skjer i livet ditt.

Bruksanvisning

•  Bli klar over stemmen din. Mange beskriver det første tegn på strupekreft som en endring i tone eller kvaliteten på deres talestemmen. Den beste måten å oppdage dette er å ringe noen du ikke har snakket med for et par uker eller en måned. Denne personen har en bedre forståelse av hva stemmen din hørtes ut som før, og kan være objektive.

Sjekk din hals (ikke bokstavelig talt). Hvis du har en sår hals, holde styr på hvor lenge den skal være. Hvis det kommer og går ofte, eller om det rett og slett ikke vil avta, som kan være et første tegn på strupekreft.

Vær oppmerksom på din hoste. Har du en hoste eller slette du din hals ofte. Når folk ser tilbake, har de ofte anser dette første tegn på strupekreft. Faktisk, noen ganger du gjør det så ofte det blir en vane du ikke engang merke til. Spør kollegaer eller slektninger om dette er en hyppig vane av deg.

Feel halsen over for klumper. Palpere forsiktig, men dypt. Dette kan ikke være det første tegn på strupekreft, men hvis du kan ta en klump før det er for sent, vil du være mye bedre i det lange løp.

Tips og advarsler

  • Problemer med å svelge spytt, væske eller faste stoffer er et tegn på strupekreft. Siden dette er noe du vil legge merke til med en gang, men det var ikke inkludert i listen. Noe dette ubehagelig og opplagt er vanligvis oppdaget umiddelbart.