Digidexo.com

Den beste behandling for overgangsalder

Menopause er tiden i en kvinnes liv som i hovedsak markerer slutten på hennes fruktbarhet. Det begynner som regel med overgangsfasen kjent som perimenopause og fører til den offisielle slutten av menstruasjon identifisert som overgangsalder. I løpet av denne tidsrom, tegn på overgangsalder begynner ofte, og du begynner å oppleve menstrual uregelmessigheter, hormonelle svingninger, hetetokter, humørsvingninger og søvnforstyrrelser. For mange kvinner, som arbeider med disse symptomene er svært vanskelig, og det kan tvinge deg til å oppsøke behandling for å redusere ubehaget. Som med nesten alt, noen former for omsorg er langt bedre enn andre.

Hormonbehandling

Av alle behandlinger for overgangsalder, er hormonbehandling ofte den mest effektive, spesielt når du arbeider med hetetokter, humørsvingninger, vaginal tørrhet og andre tilknyttede symptomer. Østrogen er langt den vanligste, men legen kan anbefale en kombinasjon av hormoner, inkludert både østrogen og progestin, for å få lindring. Terapi er vanligvis administreres daglig i den komforten av ditt hjem med oppfølging besøk til legen din for å føre tilsyn med effekten av medisiner.

Selv om denne formen for terapi regnes som den mest effektive behandlingen for overgangsalder, det er mange potensielle helserisiko. Egentlig er det nå antatt at helserisikoen kan oppveie fordelene, spesielt når en kombinasjon av hormoner er brukt, øker sjansene for hjertesykdom, brystkreft og hjerneslag. Men dette betyr ikke at alle kvinner som bruker hormonbehandling vil oppleve disse bivirkningene; det bare plasserer deg på et høyere risiko, så sørg for at du og legen din snakke om dine spesifikke risikofaktorer.

Andre former for behandling

Hvis du er komfortabel med å bruke hormonbehandling for å behandle symptomer på overgangsalder, bør du vurdere å slå til andre former for behandling. Noen kvinner reagerer positivt på visse antidepressiva eller til og med blodtrykket medisiner i behandling av symptomer på overgangsalder. Aktuelt østrogen kremer brukes i og rundt skjeden tørrhet og brennende kamp.

Andre kvinner finner det nødvendig å ansette alternative moduser av omsorg, for eksempel endringer i kostholdet som inkluderer mat som inneholder fytoøstrogener (soyaprodukter, kikerter, lin og belgfrukter). Selv tar et tilskudd av vitamin E, lakris eller nattlysolje kan redusere overgangsplager. Progesteron kremer laget av wild yam er også antatt å få lindring.

Self-Care Treatment

Når du ønsker å unngå å utsette deg selv for medisiner og kosttilskudd i behandling av overgangsalder, bør du vurdere å bruke noen egenomsorg tiltak for å motvirke symptomene. Dette inkluderer dressing for hetetokter, holde rommene kjølig og vinduer åpne, kjører en svingte fan og unngå potensielle triggere (som alkohol og krydret mat). Regelmessig mosjon og et sunt kosthold kan gå en lang vei å minske noen symptomer. Selv tar del i et røykesluttprogram (hvis du røyker tobakk) kan lindre symptomer og føle deg bedre.