Digidexo.com

Klor og Astma

Eksponering for klorvann i svømmebassenger kan øke barnets risiko for å utvikle astma, en sykdom som påvirker lungene. Astma kan behandles med medisiner.

Astma

Astma er en kronisk tilstand som fører til betennelse og innsnevring av luftveiene. Astma kan forårsake kortpustethet, hoste, tungpustethet og tetthet i brystet.

Årsak

Ifølge National Heart, Lung and Blood Institute, er de eksakte årsakene til astma fullstendig kjent. Genetikk og eksponering for allergener kan være medvirkende faktorer.

Klor

Klor er et element som kan brukes til å drepe bakterier i drikkevann og vann i svømmebasseng. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, kan eksponering for farlige nivåer av klor forårsake symptomer som ligner på de av astma, inkludert hoste og pustevansker.

Betraktninger

Ifølge forskning utført av et team fra Department of Public Health, Det katolske universitetet i Louvain, i Brussel, Belgia, og publisert i 2009 i tidsskriftet Pediatrics, kan bade i klorerte bassenger bidra til astma og luftveisallergier blant ungdom.

Anbefaling

Ifølge Dr. Jennifer Appleyard of St. John Hospital and Medical Center i Detroit, Michigan, som ble sitert i en 2009 US News and World Report artikkelen, er den belgiske studien foreløpige og derfor foreldrene kan likevel tillate barna sine å svømme i klorerte bassenger , men eksponering bør begrenses hvis klor synes å være en utløser astma.