Digidexo.com

Årsaker til tørre føtter

Årsaker til tørre føtter


Tørr hud er også kalt xerosis. Det er mange forskjellige årsaker til tørre føtter som inkluderer både interne og eksterne årsaker.

De indre årsaker kan være assosiert med en medisinsk tilstand eller bare et behov for å endre visse atferdsmessige problemer som vil skape en tørr fot problem.

Eksterne årsaker til tørre føtter kan også tilskrives situasjoner som kan endres for å redusere effekten disse har på foten hud.

Tørre fot problemer kan ikke være en alvorlig medisinsk problem, men problemet kan føre til andre medisinske problemer og, i det minste, kan være et irritasjonsmoment for den lidende.

Vann

Når en person blir dehydrert på grunn av mangel på vann og væskeinntak, er huden organ en av de mange deler av kroppen som lider konsekvensene. Når et individ ikke drikke nok vann for å holde kroppen hans hydrert, ofte lider han av en tørr hud lidelse på så mange deler av kroppen hans, inkludert sine føtter.

Såper

Mange bad såper er petroleumsbasert. Disse har en tørkende effekt på huden. Når disse såper blir brukt regelmessig i en lengre periode, har en tendens til at huden tørker ut. Tørre føtter kan være forårsaket av noe så enkelt som bruk av tørke såpe. I dette tilfellet kan tørre føtter repareres ved å endre til en mer fuktighetsgivende såpe, for eksempel en med en høyere glyserin innhold.

Hudsykdommer

Hudsykdommer som psoriasis og eksem skaper en svært ubehagelig tørr hud tilstand. Disse skaper hudproblemer på alle deler av kroppen, inkludert føttene. Sjekk med legen din hvis vanlige fuktighetsgivende metoder ikke er healing tørr hud på føttene. Du kan kreve en aktuell salve som en lege må foreskrive til deg å myke opp og eliminere ubehagelig tørrhet i føttene.

Fuktighet

Nivået av fuktighet i luften er ofte en faktor i tørr hud problemer, inkludert de som påvirker føttene. Når tilbringer det meste av sin tid innendørs, kan denne faktoren bli kontrollert. Varmeovner og klimaanlegg ofte tørke ut luften og påvirke huden av dem i dette miljøet. Luftfuktere kan kjøpes for å motvirke effektene av luften inne hjem og små kontorer.

Bading

Overdreven bading vil noen ganger tørke ut huden på føttene. Når man bader, fjerner vi et lag med kroppens naturlige oljer som det kan være nødvendig å beholde fuktigheten i huden. Selv om bading er nødvendig for renslighet og reduksjon av skadelige bakterier, kan det også bli tatt til det ekstreme og skape en skadelig effekt.

Andre sykdommer

Mange andre sykdommer og medikamenter inkluderer et symptom eller bivirkning av tørr hud. Når det oppstår ubehagelig tørre føtter, kan en person sjekke med legen sin for å finne den beste metoden for å motvirke dette symptomet av hennes sykdom eller medisinering. Noen sykdommer som inkluderer symptomer på tørr hud er diabetes og skjoldbrusk forhold. Noen problemet forårsaker tørr hud kan skape et problem med tørre føtter.