Digidexo.com

Tegn på hjernestammen Stroke

En hjernestammen slag begynner i hjernestammen. Hjernestammen håndterer kroppens grunnleggende hverdagslige livsfunksjoner som for eksempel pust og hjerteslag. Derfor kan en hjernestammen slag være dødelig uten riktig behandling.

Bakgrunn

En strek er den plutselige død av en stor gruppe av celler lokalisert i hjernen. Dette kan være forårsaket av blødning eller blodpropp i hjernen. Når blodtilførselen og oksygen når ikke cellene, vil cellene dør.

Viktigheten av symptomer

Symptomene på et slag varierer avhengig av hvor nøyaktig slag har funnet sted i hjernen. Det er disse spesifikke symptomer som legene bruker for å fastslå stedet av hjerneslag.

Signs

Tegn på en hjernestammen slag inkluderer svimmelhet eller utydelig tale, et avbrudd i personens pust eller puls, et ikke-responsiv evne og lammelser. Personen kan oppfatte stimuli, men er ikke i stand til å svare.

Behandling

I de tidlige stadiene av en hjernestammen slag, er det beste behandlingsalternativet en som løser blodtilførselen problem. Hvis slaget er i de senere stadier, vil den mest effektive behandlingen være terapi for personen. Personen kan være nødvendig å bruke en ventilator å puste.

Advarsel / Forebygging

Hjernestammen slag er dødelig hvis den ikke brydde seg umiddelbart. Ved første tegn på et hjerneslag er det viktig å raskt søke akutt hjelp og behandling. Hvis du er usikker på hva som skjedde, kontakt lege bare i tilfelle.