Digidexo.com

Betyr spise egg utløse astma?

Betyr spise egg utløse astma?


Egg er vanligvis ikke forbundet med astma, men for noen mennesker kan spise litt egg føre til et angrep av astmatiske symptomer. Egg allergi er en av de mest vanlige matallergier, og det er uheldig for astmapasienter at det også er en matvare som er vanskelig å unngå. Som å spise egg kan utløse symptomer hos noen astmapasienter, er det viktig å ha en full forståelse av forholdet mellom egg og astma.

Astma

Astma er en kronisk lungesykdom med mange behandlinger, men ingen kur. Under et astmaanfall, en persons luftveiene blir hovne forårsaker bronkiene i lungene for å begrense. Dette betyr at personen får mindre luft med hver inhalasjon, noe som kan resultere i hoste, piping i brystet og kortpustethet. Alvorlighetsgraden av angrep forskjellig fra person til person, som gjør triggere for angrepene. Hver person har sine egne triggere, som kan inkludere følelsesmessig stress, allergener, trening og til og med matallergier.

Egg Allergi

Spise visse matvarer kan utløse astmasymptomer hvis personen er allergisk mot maten. Vanlige astmafremkallende matvarer inneholder melk, nøtter, hvete, fisk og egg. Spise egg ikke forårsaker symptomer i hver astma pasienten tross egg være en av de mer vanlige allergifremkallende matvarer. Eggallergi er forårsaket av en overreaksjon av immunsystemet som identifiserer proteiner i egg som skadelig. Immunsystemet identifiserer protein og sender ut histaminer for å bekjempe den. Astma er en vanlig rapportert symptom på eggallergi som er utslett, kvalme og rennende nese.

Diagnose

Allergisymptomer kan oppstå i løpet av minutter eller timer etter å ha spist egg. En person med astma bør holde styr på når symptomene oppstår og identifisere mulige triggere som eggallergi. En lege bør da bli konsultert for en riktig diagnose. Allergitester kan inkludere en hudtest eller en blodprøve. I hudtest, vil en liten mengde eggeprotein bli stukket inn i huden - dersom elveblest utvikler deretter et egg allergi eksisterer. I en blodprøve, er en blodprøve tatt og målt for følsomhet for egg. For de med eggallergi, er det beste alternativet for å unngå å spise egg.

Astma behandling

De fleste pasienter med astma vil forfølge langsiktige og kortsiktige behandlingstilbud. Både langtidsbehandling og rask lindring inkluderer å ta piller og bruker medisinert inhalatorer. En lege vil foreskrive riktig stoff basert på alvorligheten av astma. For folk med allergi-induserende astma, kan spesifikke allergi kjemper medisiner eller allergivaksinering være foreskrevet. Dessverre er den eneste måten å hindre symptomer på eggallergi å unngå egg. Hvis noen egg ved et uhell har spist, kan antihistaminer tas for å redusere symptomene.

Unngå Egg

Unngå egg kan være vanskelig som de fleste bearbeidet mat, inkludert bakevarer, frokostblandinger, kjøttboller, nudler supper, bearbeidet kjøtt og spaghetti, har egg som en ingrediens. Kontroll av ingrediensene etiketten er et viktig første skritt; Imidlertid kan etikettlisten egg komponenter slik som albumin, lecitin, lysozym og ovalbumin. Det er viktig å diskutere eggallergi og astma med en lege. En lege kan gi en bedre ide om hva du skal unngå og hvordan.