Digidexo.com

Fare for depresjon i løpet Pregancy

Fare for depresjon i løpet Pregancy


Graviditet er en tid med mange endringer i en kvinnes kropp. Selv om det ofte kvinner er spent og glad for fødselen av barnet, er depresjon under svangerskapet er mulig.

Statistikk

En i hver 10 kvinner kan oppleve depresjon i løpet av et svangerskap.

Årsaker

Legene tror den raske økningen i hormonnivået i begynnelsen av en graviditet kan være en medvirkende faktor for depresjon.

Risikofaktorer

Gravide kvinner har høyere risiko for depresjon hvis det er en personlig eller familiehistorie med depresjon. Samlivsproblemer, tidligere spontanaborter og stressende hendelser kan også legge til depresjon.

Symptomer

Symptomene på depresjon inkluderer følelsen trist eller ekstremt irritabel, tretthet, tap av appetitt, og en følelse av skyld eller håpløshet. Noen kvinner kan oppleve panikkanfall eller ekstrem bekymring under svangerskapet.

Hva du kan gjøre?

Snakk med jordmor eller lege hvis du opplever disse symptomene. De kan bestille antidepressiva som er trygge under svangerskapet, eller samtaleterapi. Ta det med ro, og sørg for at du får nok hvile. Håndtere stress nivå og sikre at du får lett trening og spise sunt. Dette vil hjelpe deg med å håndtere depresjon.