Digidexo.com

Intrakraniell hypertensjon Symptomer

Intrakraniell hypertensjon, også kjent under navnet pseudotumor cerebri, er en tilstand karakterisert ved en økning av trykket inne i skallen. Ofte ligne symptomer på en hjernetumor, er denne form for hypertensjon antas å være forårsaket av en unormal mengde av cerebrospinalvæske. Normalt er denne væsken absorbert i en persons blodstrømmen, men, når dette ikke skjer, kan mer og mer væske bygges opp i skallen, noe som resulterer i en økning i trykket, så vel som en rekke uønskede symptomer.

Hodepine

Av alle symptomer på intrakraniell hypertensjon, hyppig hodepine er trolig en mer vanlig. Disse hodepine varierer i intensitet fra moderat til alvorlig og er hovedsakelig følte like bak øynene, men du kan oppleve dette smerter overalt i skallen. De ofte forverres når du endrer ditt synsfelt.

Vision endringer

Ofte følger disse hodepine er en endring i visuell persepsjon. Og avhengig av personen og mengden av trykket inne i skallen, endrer disse visjon manifest i varierende alvorlighetsgrad. For noen mennesker, de begynner å lide av uskarpt, nedtonet eller doblet visjon. For andre, kommer dette symptomet om som delvis eller sidesynet tap. Det kan også føre til periodiske episoder av blindhet.

Kognitive problemer

Intrakraniell hypertensjon kan forårsake symptomer som involverer din kognitive helse. I denne situasjonen, vil du begynne å oppleve de "uforklarlige" opplevelser av svimmelhet, ørhet eller svimmelhet. Dette kan be noen ustabilitet eller et tap av balanse.

Digestive Issues

Det er også mulig å lide av en viss mengde av fordøyelsesproblemer, nemlig urolig mage, kvalme og oppkast. Mesteparten av tiden, er disse symptomene knyttet til hodepine, synsforstyrrelser og svimmelhet, men du kan oppleve dem på egen hånd.

Auditive Avbrudd

Noen ganger kan intrakraniell hypertensjon føre til problemer som involverer dine auditive sanser. Når dette symptomet manifesterer, ofte ber det en ringer, summende eller surring innenfor ørene. For de fleste er det en rytmisk lyd som er normalt i takt med rytmen av sitt hjerte.

Søvnforstyrrelser

Selv om mer av et symptom på andre symptomer, som hodepine, fordøyelsesproblemer og auditive forstyrrelser, er det ikke uvanlig for en person med intrakraniell hypertensjon å oppleve en endring i søvnmønster. De kan begynne å lide av problemer både med å få sove og bor sover.