Digidexo.com

Hva er Singulair brukes til å behandle?

Singulair er merkenavnet for stoffet montelukast eller montelukastnatrium. Montelukast er en leukotrien-inhibitor, og det er bare tilgjengelig ved å skaffe en resept fra en lege. Denne medisinen for luftveisproblemer er oftest tatt av munnen en gang daglig, med mindre annet er regissert av din behandlende lege. For best resultat bør Singulair tas på omtrent samme tid hver dag.

Astma

Singulair brukes til å behandle astma hos pasienter så unge som 12 måneder gammel. Det er ofte foreskrevet som en vedlikeholds våpen mot astma, bidrar til å redusere risikoen for fremtidige astmaanfall. Singulair bør ikke tas for å behandle en in-progress astma angrep; fungerer det ikke raskt nok.

Exercise Induced Asthma

Pasienter eldre over 15 kan også være foreskrevet Singulair å behandle eller forebygge astmaanfall som kan bringes videre av trening eller høy aktivitet. Ta stoffet i minst to timer før trening kan bidra til å redusere risikoen for en aktivitet indusert astmaanfall.

Allergier

Singulair er også brukt for å behandle allergisk rhinitt, ofte referert til som bare allergier eller høysnue. Singulair fungerer best i behandling av neseallergisymptomer, inkludert kløende, tett, irritert eller rennende nese. Stoffet er foreskrevet for å behandle sesongmessige allergi hos voksne og barn to år eller eldre, og seks måneder eller eldre for de som lider av allergi året rundt.

Side Effects

Singulair kan forårsake svakhet, urolig mage, kvalme, oppkast, diaré, svimmelhet, hodepine, hoste, munn smerter eller problemer med å sove. Usannsynlige bivirkninger, for eksempel mentale endringer, magesmerter, mørk urin, kramper, muskelkramper, uregelmessig hjerterytme og gulfarging av øyne eller hud kan forekomme. Symptomer på en alvorlig allergisk reaksjon på Singulair inkluderer alvorlig svimmelhet, problemer med å puste, utslett og kløe eller hevelse, spesielt i halsen, tungen eller ansiktet.

Advarsler

Sørg for å fortelle legen din dersom du er gravid, ammer, eller planlegger å amme før du starter behandling med Singulair. Diskuter din medisinske historie, inkludert tidligere allergier, med legen din og sørg for å gjøre din lege oppmerksom på eventuelle andre medisiner du tar. Noen medisiner, inkludert noen reseptfrie medisiner og urte kosttilskudd, kan påvirke hvordan Singulair fungerer. Starter Singulair behandling kan også påvirke hvordan andre medisiner virker.