Digidexo.com

Fysioterapi Forslag til Knee Surgery menisk Tears

En revne menisk er en skade som forekommer i kneet. Selv om mye av din utvinning avhenger av størrelsen og plasseringen av tåre, kan fysioterapi hjelpe fremskynde utvinning som du lærer hvordan du kan øke styrken og fleksibiliteten i kneet. For optimalt resultat, bør du og din fysioterapeut komme opp med et detaljert program som er best for deg og din spesifikke skade.

Fysioterapi

Når du møter med en fysioterapeut for å utvikle en plan for dine revet menisk, bør målet være å forbedre kneet utholdenhet og gjenopprette sin opprinnelige bevegelsesutslag. Din terapeut vil trolig designe to deler til programmet: øvelser du vil gjøre mens på dine økter og øvelser for deg å gjøre hjemme eller på et treningsstudio på egen hånd. Den fysiske terapeut vil designe ditt program basert på din alder, generelle helse og alvorlighetsgraden av skaden din. Hvis tåre var alvorlig nok til å rettferdiggjøre kirurgi, kan kirurgen anbefaler å immobilisere kneet for de første dagene etter inngrepet.

Leg Hever

De fleste øvelsene vil fokusere på å styrke musklene i quadriceps, lår, legger og hofter. En enkel øvelse er leg raises. Ligg på gulvet flatt på ryggen og strekker beinet slik at dårlig kne ikke er bøyd. Neste, bøy "gode" kneet slik at foten er på gulvet. Pass på at ryggen har en svak, normal kurve før du fortsetter. Press dårlig kne ned til gulvet slik at musklene blir stram. Sakte løfter beinet slik at det er ca 12 inches av gulvet, hold den i 10 sekunder og deretter sakte bringe den ned igjen. Bygge opp antall repetisjoner som din styrke øker.

Hamstring curls

En annen effektiv øvelse er hamstring curls. Ligg på magen med bena rett. Hvis det gjør vondt kneet for å være på gulvet, rulle opp et håndkle og legg den under skadet kneet. Sakte løfter skadede benet mot din rumpeballe. Hvis det gjør vondt, prøv å ikke bøye kneet for mye. Hvis du føler smerte, opphøre øvelsen og fortelle fysioterapeut ved neste avtale. For å få samme nytte uten fullt utvide kneet, legge til 5 kg. av vekten til beinet. Da trenger du bare å løfte beinet 12 inches maksimalt for å få samme effekt.