Digidexo.com

Hva er symptomene på lavt kortisolnivå i barn?

Cortisol er et steroidhormon som hjelper å opprettholde forbrenningen og energi til kroppen i respons på stress. Å fullføre sitt viktige arbeid, har kortisol en innvirkning på alle systemene i kroppen. Dette betyr at tilstrekkelige nivåer må opprettholdes.

Balanserte kortisolnivå

Kortisol følger en døgnrytme der nivåene er høyest om morgenen og lavest om kvelden, for å lette søvn. De nivåer av kortisol også øke som reaksjon på stress, forsterke energi for systemer som er kritiske for overlevelse (for eksempel hjernen) samtidig redusere den energi som er tilgjengelig for mindre viktige systemer. Lave nivåer av kortisol er sjelden hos barn; imidlertid må insuffisiens som skal identifiseres til å hindre en helse-krisen.

Hvordan Kortisol Works

Cortisol hjelper til å opprettholde blodtrykket ved enten å redusere absorpsjonen av vann eller ved å fremme vannretensjon. Det spiller en rolle i å stimulere epinefrin, som i sin tur stimulerer hjertets minuttvolum. Under stress, forhindrer dette potensielt alvorlig lavt blodtrykk. Det fremmer nedbryting av proteiner og lipider, slik at de er tilgjengelige for energi.

Årsaker til lav kortisol hos barn

Binyrene syntetisere og frigjøre kortisol, så lave nivåer kalles binyreinsuffisiens. Binyreinsuffisiens kan være "primær", som betyr at det er noe galt med binyrene, eller "sekundær", som betyr at en annen mekanisme eller sykdom utenfor binyrene som forårsaker problemet. Primær binyrebarkinsuffisiens er sjelden og er forårsaket av skade på binyrene skyldes autoimmun sykdom eller, sjelden, av medfødt adrenal hyperplasi (for mange celler vokse og forårsake forstørrede binyrene). Sekundær binyrebarkinsuffisiens er mer vanlig. Det er vanligvis forårsaket av den plutselige seponering av kortikosteroider eller en sykdom i hypofysen, som frigjør hormoner som kreves for å stimulere kortisol.

Symptomer på lavt kortisolnivå hos barn

Symptomer på pågående kortisol insuffisiens er uspesifikke: svakhet, tretthet, tap av appetitt, vekttap, svimmelhet, kvalme, oppkast og muskelsmerter. Symptomene ofte etterligner en gastrointestinal sykdom eller enda en psykiatrisk lidelse som lave kortisolnivåer kan føre til depresjon eller endringer i atferd. I primære binyreinsuffisiens, er hyperpigmentering (en mørkere i huden, spesielt i bretter, føflekker, arr eller sorte fregner) og suget etter salt mat felles. Hvis ikke behandles, symptomene fremgang å inkludere magesmerter, ekstrem svakhet, lavt blodsukker og lavt blodtrykk. Ofte utløses av fysisk stress, kan binyreinsuffisiens heve i en helsekrise - nyresvikt, sjokk eller død av kardiovaskulær kollaps.

Behandling og utfall

Lave kortisolnivåer kan lett behandles med medisiner for å erstatte kortisol og å opprettholde en balanse av andre hormoner, natrium og kalium som er berørt av kortisol. Det er også viktig å være klar over stressende hendelser som de ofte utløse en utarming av kortisol. Et barn som har blitt diagnostisert med lave kortisolnivå må følges nøye for sykdom, følelsesmessig stress eller langvarig fysisk aktivitet. Omstendigheter som øker stressnivået, enten fysisk eller følelsesmessig, kan kreve høyere doser av medisiner for å opprettholde de riktige kortisolnivåer. Husk at mens denne tilstanden er sjelden hos barn, de er mindre i stand til å overvåke deres kroppens faresignaler slik at foreldrene må ta en aktiv rolle. Foreldre bør være rustet til å håndtere en potensiell binyrebarksvikt, inkludert injeksjoner, overvåking glukose, gir snacks og sikre deres barn bærer en medisinsk varsle armbånd.