Digidexo.com

Diett planer for koronar hjertesykdom

En sunn diett plan for koronar hjertesykdom krever tidkrevende matvarer som reduserer low-density lipoprotein (LDL), økende high-density lipoproteiner og opprettholde kalorikontroll. Low-density lipoproteiner forårsake skade fordi de skaper kolesterol plakk i blodårene, som til slutt fører til blodpropp på grunn av oppbygging. High-density lipoproteiner klinke til overflødig kolesterol i blodet og sende det til leveren for å kastes. Snakk med din kostholdsekspert før du starter en ny diett, og holde en matdagbok for å fastslå den beste dietten plan.

Low-density lipoproteiner

Low-density lipoproteiner er også referert til som "dårlig" kolesterol, og kan finnes i helmelk meieriprodukter, ost, smør og iskrem. Rødt kjøtt er også høy i mettet fett, noe som bidrar til høye nivåer av kolesterol. Huden på kylling er høy i mettet fett, som er eggeplommer. Fjern eggeplommene før matlaging, eller bruke egg erstatter for et sunnere alternativ. Bytt ut hel-melk melkeprodukter med nonfat, eller bytte til lav-fett og begrense porsjoner. Den beste måten å redusere mettet fett er å bytte fra kjøttdeig til ekstra mager kjøttdeig, eller unngå rødt kjøtt helt. Du kan få lignende næring fra fisk, som det er høy i protein. Unngå stekt mat og erstatte smør og margarin med peanøtter, grønnsaker og olivenolje når du lager mat. Trans fett finnes i bakevarer og bearbeidet mat, og bør unngås, da det øker LDL nivåer og reduserer HDL nivå. Hvitløk og soyaprodukter er også nyttig da de senker LDL nivåer.

High-density lipoproteiner

High-density lipoproteiner er merket som "gode" kolesterolet fordi de fjerne overflødig kolesterol fra blodet og beskytte deg fra å ha et hjerteinfarkt eller hjerneslag. Nøtter som mandler, cashewnøtter og valnøtter gi enumettet fett (sunt fett) som reduserer LDL nivåer, og er rike på protein. Ifølge Mayo Clinic, er nødvendig bare en håndfull nøtter å redusere kolesterolnivået. Løselig fiber reduserer LDL nivåer, og kan finnes i havregryn og kli. Ifølge American Heart Association, spise minst 10 gram løselig fiber daglig for å administrere kolesterol. Hel-korn brød og pasta sammen med frukt og grønnsaker gir sunne mengder kostfiber, som bidrar til å senke LDL og øke HDL.

Kalorikontroll

Å spise mer mat enn du kan brenne av fører til vektøkning og kan føre til høyt kolesterol. For å forbrenne kalorier, trene minst 30 minutter for å øke hjertefrekvensen. Fysisk aktivitet som briskly går, løper eller hagearbeid teller som trening. Ikke bare gjør øvelsen nedgang kolesterol, klarer den også blodsukkernivået og bidrar til å hindre osteoporose. Redusere eller eliminere alkoholforbruk, som alkohol inneholder tomme kalorier. Hvis du lider av koronar hjertesykdom, bør du spise mindre enn 200 milligram kolesterol daglig.