Digidexo.com

Hvordan beregne alkoholpromille

Hvordan beregne alkoholpromille


Alkohol i blodet er et mål på hvor mye alkohol i blodet, fastsettes i prosent. En høyere alkoholkonsentrasjon i blodet (BAC) er, jo mer beruset en person er. Ulike land har ulike lover om maksimal BAC lov før noen blir betraktet som lovlig beruset. Kjøring mens i overkant av det juridiske blod alkohol alkohol grensen kan føre til at du bli belastet av politiet med kjøring i beruset tilstand, som kan koste deg din lisens og kanskje sende deg i fengsel. Du kan anslå alkohol nivå basert på din vekt og antall drinker du har konsumert.

Hvordan beregne alkoholpromille

•  Vei deg. Alkoholpromille er avhengig av to faktorer; din vekt og mengden alkohol i drinker. For eksempel, anta en vekt på 100 pounds.

•  Tell antall drinker du har konsumert. En drink er lik en 12-unse flaske øl, ett glass vin eller en unse av 100-proof brennevin (om hva du ville finne i en gjennomsnittlig blandet drink).

•  Beregn alkoholpromille basert på din vekt. Dette tallet er 0,038 for hver drink for en 100-kilos person. Hver ytterligere 10 pounds synker dette tallet med 0,02 eller 0,03. For eksempel vil en 150-kilos person har et alkoholnivå på 0,025 etter en drink.

Legg til antall drinker forbrukes for å beregne alkoholnivå, deretter trekke fra antall timer som har gått siden du konsumert din siste drink. Multipliser antall timer ved .015, som er mengden av alkohol kroppen behandler hver time, i henhold til DrunkDrivingDefense.com. For eksempel vil en 150-kilos person som har hatt fire drinker har en alkoholpromille på 0,10. Hvis det har gått to timer siden hans siste dink, to timer ganger .015 tilsvarer 0,03 - og 0,10 minus 0,03 gir en alkoholpromille på 0,07.

Hint

  • Alltid drikke ansvarlig. Når du er i tvil, har en utpekt sjåføren.
  • Beregne din egen alkohol nivået er ikke en sikker vitenskap. Det er bare et estimat, siden det eksakte nivået kan variere basert på din individuelle kroppstype eller hvor mye alkohol brukes i en drink hvis du drikker sprit i motsetning til øl eller vin.