Digidexo.com

Hvordan kurere en opiatavhengighet

Opiatavhengighet er et komplekst problem, som involverer mange aspekter. Opiat bruk over lengre perioder skaper fysisk og psykisk avhengighet, toleranse og abstinenssymptomer når bruk er avviklet. Toleranse er en fysisk reaksjon på store mengder opiater - over tid, trenger du mer opiater for å få samme effekt. Avhengighet er ikke bare fysisk, men involverer emosjonelle problemer, grunner for å starte og videre opiatbruk, så vel. Selv om avhengighet har ingen "kur", mange behandlinger og alternativer er tilgjengelige for å bidra til å stoppe bruk og avholdenhet fra opiater.

Hvordan kurere en opiatavhengighet

•  Lag en bevisst beslutning om å avstå fra opiater. Når du blir tvunget til å slutte av andre, er sjansene for vellykket røykeslutt opiater redusert. Det er viktig at du ønsker å slutte. Vet årsakene til avgjørelsen. For eksempel, hvis livet ditt er skadet, hvis din helse er lidelse eller hvis dine relasjoner mislykkes. Avslutte kan være mer vanskelig uten en sterk, bevisst grunn.

Finn hjelp fra en medisinsk faglig. En lege kan forskrive visse medisiner for å bidra til å håndtere abstinenssymptomer. Abstinenssymptomer omfatter svetting, frysninger, kvalme og søvnløshet. De kan være intens og smertefull, eller mild. En lege kan hjelpe overvåke prosessen med tilbaketrekning og avholdenhet fra opiater. Meld deg på et behandlingssenter, der medisinsk hjelp er tilgjengelig, sammen med emosjonell støtte, livsstilsendringer og et behagelig sted å avgifte fra opiater.

Ta medisiner (under tilsyn av lege) for å hjelpe med abstinenssymptomer. Siden tilbaketrekking kan være vanskelig og veldig intens i noen tilfeller medisiner bistår i å lindre de fysiske problemene, slik at andre aspekter av avhengighet kan tas opp. Buprenorfin og klonidin blir brukt til å minske fysiske symptomer.

Tenk metadon vedlikehold. Metadon er vanligvis brukt for å behandle avhengighet av heroin og er en lettere stoff for å stabilisere og kontrollere. Over tid er doser senkes til du kan slutte å ta metadon og unngå å bruke heroin eller andre opiater.

Bli med i en støttegruppe. Drug rådgivning og Anonyme Narkomane (NA) og andre støttegrupper eksisterer for å gi emosjonell støtte og terapi, som behandler alle saker som er involvert i avhengighet. Sørg for å ta opp de følelsesmessige og psykiske problemer i løpet av gruppe eller private økter, for å få innsikt i din avhengighet. Sammen med medisiner, bli med i en støttegruppe minsker sjansen for tilbakefall.

Bygg en personlig støttesystem. Snakk med familie og venner, og be om deres hjelp ved seponering og etter. Det kan være vanskelig i begynnelsen å innrømme din avhengighet, men det hjelper å ha forståelse og kjærlig støtte i den vanskelige prosessen med tilbaketrekning. Forklar situasjonen din, og be om støtte.