Digidexo.com

Tegn og symptomer på mage lymfom

Abdominal lymfom er i utgangspunktet en form for kreft som er plassert et eller annet sted innenfor det lymfoide vev eller lymfesystemet i tarmkanalen. Derfor betyr at immunsystemet cancer kan være i magen, tarmene, eller i leveren, slik at tegn og symptomer på denne type kreft vil variere i henhold til det stedet i kroppen som inneholder kreftceller.

Castleman sykdom: en abdominal lymfom typen

En type mage lymfom er Castleman sykdom. Denne sykdommen kan bli funnet i en av lymfeknutene (unicentric) eller mer enn en lymfeknute - eller til og med lymfatisk vev - innenfor magen (multicentric). Vanlige symptomer på begge disse typer generelt inkluderer feber, vekttap og nattesvette.

Andre symptomer for unicentric og multicentric

Andre symptomer på unicentric er anemi og vanskeligheter med å puste (eller spise) på grunn av press eller tetthet følte i magen. Andre symptomer på multicentric inkluderer hånd eller fot nummenhet, tretthet, forstørret milt, lymfeknuter eller leveren, og sykdomsfølelse.

Magekreft: en annen mage lymfom typen

En annen type mage lymfom er magekreft. Det er i utgangspunktet fire typer magekreft og lymfekreft er en av dem. Denne typen kreft er sjelden i USA, men er svært vanlig i mindre utviklede land.

Det antas at fylt levekår og dårlig drikkevann bidrar til kontrahering en bakterie som heter Helicobacter pylori, som utvikler seg til en infeksjon og kan resultere i utvikling av denne type kreft. Symptomer på denne type kreft er så lik andre gastrointestinale problemer, selv om, som det ofte er feil diagnose - og behandling for feil diagnose startet - før kreft blir funnet.

Mage kreft symptomer

Symptomer kan inkludere en metthetsfølelse (eller å være oppblåst) selv etter bare å spise et lite måltid, opplever halsbrann, fordøyelsesbesvær eller magesmerter. Således er det lett å forveksle disse symptomene med andre mulige gastrointestinale problemer. I tillegg kan brekninger og kvalme (også symptomer på matforgiftning) oppleves også, så vel som tretthet og tap av vekt.

Frukt, grønnsaker og mage helse

De fleste mennesker ikke får nok frukt og grønnsaker i sitt daglige kosthold, spesielt hvis de spiser på fast food restauranter, hvor grønnsaker er sjelden fremmet i det hele tatt, med unntak av høy-fett potet versjon kjent som fransk yngel. Men frukt og grønnsaker hjelpe magen og mage-tarm for å drive mer effektivt, noe som bidrar til å hjelpe immunforsvaret i bekjempelse av noe unormalt eller bakterier som blir inntatt. Derfor får anbefalt daglig inntak av disse to elementene er ett forebyggende tiltak mot mage lymfom.