Digidexo.com

Nutrition & karbohydrater i jordbær

Nutrition & karbohydrater i jordbær


Jordbær er et næringsstoff-tett mat, full av vitaminer og mineraler viktig for å fremme optimal helse. I likhet med andre fargerike bær, reflekterer jordbær rød farge sin potent antioksidant innhold. Antioksidanter som finnes i jordbær bidra til å redusere celleskade forårsaket av frie radikaler, som reduserer risikoen for kreft, kardiovaskulære og inflammatoriske sykdommer.

Karbohydrat innhold

Jordbær innholds relativt små mengder karbohydrater, bare 7.68 gram per 100 gram servering. Det tilsvarer mindre enn 3% av dere anbefalte daglige karbohydratinntak - basert på en 2000-kalori diett. Nesten 5 gram av disse karbohydrater kommer fra jordbær sukkerinnhold, med fruktose og glukose er den mest tallrike.

Fett, kalorier og Fiber

Ved mindre enn 0,5%, er fettinnholdet av jordbær ubetydelig. En 100 gram servering gir bare 32 kalorier, tilsvarende 1,6% av anbefalt daglig inntak (RDA). Den samme porsjon inneholder 2 gram fiber, omtrent 10% av en voksen kvinne er nødvendige daglige inntak av fiber.

Vitaminer

Jordbær er en god kilde til vitamin C, inneholder 58.8mg per 100 gram servering - nesten 75% av RDA. Jordbær inneholder også en liten mengde av B-vitaminer: Thiamin, Riboflavin og niacin. Minimal mengde av B-6, vitamin A, vitamin E og vitamin K er også til stede.

Mineraler

Jordbær inneholder også en rekke mineraler. At over 19% av RDA per 100 gram, jordbær er en god kilde til mangan. Det samme porsjon gir 153mg, eller 7,65% RDA av kalium; 0.048mg, eller 4,8% RDA av kobber; og over 2% RDA av kalsium, jern, magnesium og fosfor.