Digidexo.com

Leversykdom Symptomer

Leveren filtrerer blodet i kroppen og genererer galle. Da leveren er svekket, er evnen til å filtrere blod redusert og en blokkering av gallestrøm kan forekomme, noe som resulterer i en oppbygging av giftstoffer i kroppen. Dette er en farlig situasjon som kan eskalere til en uopprettelig skadet leveren og muligens død. Det finnes flere symptomer på en leversykdom, noen som fungerer som varselsignaler av en forverret tilstand.

Gulsott

Gulsott er en gulfarging av hud tone og det hvite i en persons øyne. Høye nivåer av gallepigment i blodet eller forringelse av røde blodceller i kroppen kan forårsake gulsott. Ifølge University of Maryland Medical Center, er gulsott den første og muligens bare tegn på angrep av leversykdom.

Forstørret lever

En større-enn-normal leveren er et tegn på leversykdom, men det er ingen påviselige symptomer for milde tilfeller. For en ekstremt forstørret lever, en person kan føle ubehag i magen eller føler full.

Kolestase

En forstyrrelse av gallestrømmen, enten redusert eller stoppet, er kjent som cholestase. Denne tilstanden kan føre til gulsott. The University of Maryland Medical Center rapporterer tegn på kolestase inkluderer mørk urin, frysninger, lett blødning, blek avføring og edderkopp-årer.

Portal hypertensjon

En motstand mot strømmen av blod gjennom leveren kan faktisk føre til vekst av andre blodkar som går utenom leveren helt, sirkulerende giftstoffer som normalt ville ha blitt filtrert ut fra blodet. Blødning av blodårene i mageslimhinnen eller spiserøret er tegn på denne tilstanden, som er en oppblåst mage.

Generelle symptomer

Når en person lider av en leversykdom, et symptom som en forstørret lever ikke kommer til å være det første som person merknader. The University of Illinois Medical Center lister opp en rekke generelle tegn og symptomer på leversykdom. Disse inkluderer formørket urin, tap av matlyst, kvalme og oppkast, unormale svingninger i vekt, smerter i øvre høyre del av magen området, tretthet, verkende muskler, feber, depresjon og enda et tap av sexlyst.