Digidexo.com

Er Chantix Brukes som et antidepressivum?

Er Chantix Brukes som et antidepressivum?


Chantix, også kjent som vareniklin, ble utviklet av Pfizer farmasøytiske selskapet som en måte for røykere å bryte sin avhengighet til nikotin. Selv om det fungerer på samme måte som et anti-depressivt, er det ikke godkjent for denne bruk.

Likheter

Likhetene mellom Chantix og godkjent antidepressiva er den beroligende effekt både skaper i hjernen ved å reagere med spesifikke reseptorer. Dessverre, i henhold til Food and Drug Administration, stoffet kan også føre til selvmordstanker og tendenser. Dette har hemmet forskning på bruker Chantix som en antidepressant.

FDA-godkjenninger

The Food and Drug Administration (FDA) godkjente Chantix for hjelp med røykeslutt i mai 2006 Det gjorde det gjennom seks vellykkede kliniske studier hvor totalt 3659 røykere (hver som hevdet å røyke 10 eller flere sigaretter om dagen) ble plassert på medisiner eller en placebo for å teste dens virkninger, melder Medi-Lexicon.

Slik fungerer det

Chantix virker ved interaksjon med en spesifikk reseptor i hjernen som kalles "alfa-4-beta-2-nikotin" reseptoren. Chantix binder seg til reseptoren slik at det er umulig for nikotin til å opptre på den. Selv om det fører til en liten agonistisk effekt (nok til å lette cravings), betyr det ikke skape de samme hyggelige effekter som en røyker normalt ville få fra en sigarett, ifølge Medi-Lexicon.

Bivirkninger

FDA rapporterer at Chantix kommer med en rekke mulige bivirkninger som kvalme, hodepine, søvnløshet, tørr munn og gass. Alvorlige bivirkninger omfatter muligheten for selvmordstanker og tendenser, og unormale drømmer.

Aktuell forskning

Selv om Chantix ikke er godkjent som en antidepressant, er studier i gang undersøkelser dens muligheter til å bli brukt som sådan. Andre studier blir gjort av Pfizer selskapet selv å bestemme sikkerhet og muligheten for å bruke medisiner for unge røykere så unge som 16. tiden stoffet er eneste FDA godkjent for 18 og eldre.