Digidexo.com

Ernæringsmessige informasjon på en reker kurv med pommes frites

En matens ernæringsmessig verdi er påvirket av måten den er tilberedt. Matlaging med vegetabilsk olje kan øke nivået av transfett i maten, som øker det dårlige kolesterolet i kroppen samtidig som man reduserer gode kolesterolet. Men det er noen næringsstoffer som finnes i retter som reker kurver med pommes frites som forblir i maten uansett hvordan de er kokt.

Reker vs Fries

Reker er magert og inneholder flere nyttige næringsstoffer, som for eksempel omega-3 fettsyrer. Pommes frites, imidlertid ikke er sunt. Frites kommer fra poteter, som inneholder sunne næringsstoffer, men de oljene de er kokt i, for eksempel maisolje og bomullsfrø olje, gjøre dem mindre sunt. For eksempel er bomullsfrøolje høy i mettet fett, som er usunn.

Eksempler

Long John Silver knas reker inneholder 19 g av fett, inkludert 5 g mettet fett. Det har 105 mg kolesterol og 12 g protein for en 114 g porsjon størrelse. Hermetisk reker har 2 g fett, noe mettet fett, 323 g av kolesterol, 994 mg natrium og 26 g protein for en 128 g porsjon størrelse. Long John Silver frites ha 10 g fett, med 2 g mettet fett. De har 347 mg natrium, 34 g av kolesterol og 2 g protein for en 85 g porsjon størrelse. McDonald frites har 19 g fett, 266 mg natrium og 4 g protein for en 117 g porsjon størrelse.

Reker Protein

Reker gir mye protein. Mange matvarer som gir protein inneholder også en masse av fett, slik at rekene er en fettfattig proteinkilde. Noen skru ned reker fordi den har høyt kolesterol innhold. Imidlertid har reker mer gode kolesterolet enn dårlige kolesterolet.

Reker Næringsstoffer

Reker har en høy mengde vitamin D og vitamin B12. Omega-3 fettsyrer som finnes i reker er bra for hjertet, bidrar til å beskytte mot unormal hjerterytme. Omega-3 fettsyrer også forbedre blodtrykket. Både omega-3 fettsyrer og selen som finnes i reker hjelp beskytte mot kreft. Omega-3 fettsyrer er hjernen mat og beskytte mot Alzheimers sykdom. Fettsyrene bidra til bedre humør og lavere depresjon.

Fry næringsstoffer og fiber

Pommes frites inneholder fiber, noe som bidrar til å forbedre fordøyelsessystemet ved å tømme ut tarmen. Pommes frites inneholder kalium, noe som er viktig for å holde en positiv humør og for å opprettholde energinivået. Vitamin B6 bidrar til å forbedre energinivået og redusere irritabilitet. Vitamin B6, også i pommes frites, beskytter mot oppblåsthet og hormonelle svingninger.

Fry Helseproblemene

Pommes frites er ikke betraktet som en sunn måltid, for det meste. Det amerikanske Department of Agriculture planer om å kutte mengden av pommes frites servert i offentlige skoler med en femtedel. Fast food restauranter ofte koker pommes frites i maisolje, som er høy i skadelige mettet fett og lavt i hjerte beskyttende syrer. En studie publisert i National Academy of Sciences funnet at fem av de seks fast food kjeder testet inneholdt maisolje. Pommes frites har høye kalorier i forhold til deres størrelse. Pommes frites også ofte inneholder store mengder natrium.