Digidexo.com

Hvordan du velger vin for en Middelhavet Diet

Mye har vært skrevet om de helsemessige fordelene ved Middelhavet diett, noe som gjenspeiler den maten favoriserte i Sør-Italia, Sør-Frankrike, og Hellas. Sammen med å vektlegge sunt fett som olivenolje, spise massevis av frisk frukt, grønnsaker og meieriprodukter, og bare drukket moderate mengder kjøtt, fisk og fjærfe, tilhengere av denne dietten gjør et poeng av å drikke et glass eller to med vin hver dag. For å få fullt utbytte av denne diett diett, her er noen retningslinjer for hvordan å velge vin til å følge den.

Hvordan du velger vin for en Middelhavet Diet

•  Planlegg å drikke vin bare med måltider. Recreational drikking er vanligvis ikke en del av Middelhavet livsstil, men et godt måltid uten et glass vin er utenkelig.

Drikk bare beskjedne mengder. Den tradisjonelle Middelhavsdietten inneholder ett femtinitti porsjoner vin om dagen, men porsjoner tendens til å være mindre enn de som finnes i US restauranter. Hvis du spise ute, bestille vin i glass og få den servert med din hovedrett. Ikke drikk mer enn to glass og for best resultat, stoppe på en.

Velg rødvin over hvit. Hvis du vanligvis drikker hvitvin og misliker røde, kan du kompromiss ved å drikke en rose eller en lysere rød som en Beaujolais eller Merlot. De fleste av de helsemessige fordelene vi får fra å drikke vin skyldes phytonutrient forbindelser som finnes i druer "skins og frø. Rødvin gjennomgår gjæring med skinn og frø til stede, men når hvitvin er gjort, blir de fjernet før noen gjæring foregår. Med rose viner, er skinnene holdt i kontakt med vinen akkurat lenge nok til å låne noen rosa farge til det, slik at de tilbyr flere helsemessige fordeler enn hvite viner, men ikke så mye som røde.

Drikk yngre viner. Phytonutrient nivåer kan forringes over tid. Du vil finne at yngre røde viner er høyere i tannin og smaker mye bedre når forbrukes med mat.

Favor røde viner som er mørkere og mer intens i farge og smak. Dette indikerer vanligvis et høyere nivå av fytokjemikalier, som betyr antioksidant polyfenoler og procyanadin, som antas å bidra til å redusere risikoen for koronar hjertesykdom.

Target viner fra Middelhavsområdet, spesielt de fra Sør-Frankrike, Hellas, Sardinia, Sicilia, og andre regioner i Sør-Italia. Disse har vist seg å ha de høyeste nivåene av procyanadin. Viner fra høyere høyde voksende områder, som for eksempel Washington state og noen deler av Australia, også ser ut til å være rik på procyanadin.

Hvis de geografiske alternativene er begrenset når det gjelder vin shopping, fokusere på bestemte druer i stedet. Cabernet Sauvignon, enten det kommer fra California, Argentina eller Australia, har en tendens til å være høy i procyanadin. "Old Vine" Zinfandel, som kommer hovedsakelig fra California, er et annet godt valg, som er Malbec, Sangiovese, og Nebbiolio.

Hint

  • Hvis du har en spesiell favoritt vin som du har lyst til å feste med, gå til vingård hjemmeside og les deg opp på hvordan det er gjort. Hvis det første gjæring med skinn og frø varer i 10 dager eller mer, har vinen trolig en rimelig mengde procyanadin og kan være inkludert i Middelhavsdietten.