Digidexo.com

Tegn og symptomer på hormon ubalanse hos kvinner

Det er flere tegn og symptomer på hormon ubalanser i kvinner. Ikke alle er svært merkbar; mange av dem kan gå på i år uten å være nok av en plage å forårsake en kvinne å søke legehjelp. Dessverre, ignorerer tidlige tegn og symptomer på hormon ubalanse vil ikke gjøre problemet forsvinne. Egentlig er det farlig å la hormon ubalanse fortsette ukontrollert.

Årsaker til hormon ubalanser

De tre vanligste faktorene i hormonell ubalanse er alder, miljø og genetisk predisposisjon. Hvis du er en post-menstrual kvinner som har en familiehistorie med hormon problemer, eller hvis du har vært utsatt for store mengder miljøforurensning, slik som smog og plantevernmidler, bør du se din medisinske leverandøren for testing. For de som ikke faller inn i disse gruppene, vel vitende om andre tegn og symptomer på hormon ubalanse kan hjelpe deg til å bedre sjansene dine for tidlig deteksjon.

Mood Endringer

Legger merke til at du plutselig skifte i humør? Har du lider av bouts av depresjon eller panikkanfall? Betyr irrasjonell frykt eller angst kvele deler av livet ditt som du brukte til å nyte?

Selv om disse vanlige symptomene er ofte avvist som PMS, kan de være tidlige tegn på hormonelle ubalanser. Hvis du finner disse symptomene skaper et problem i livet ditt, eller de er kombinert med andre symptomer, kontakt lege testing for hormonell ubalanse.

Ukontrollerbar Vekt Endringer

Mens de fleste mennesker opplever en liten mengde vektøkning når de blir eldre, kan ukontrollerbare svingninger i vekt være en indikator på alvorlige helseproblemer. Hvis du finner ut at du ikke kan kaste ekstra pounds eller du opplever en ekstremt nedsatt stoffskifte, kan du bli lider av virkningene av en hormonell ubalanse. Hvis problemet vedvarer, kan testing bekrefte tilstedeværelse av forhøyet østrogen nivåer eller unormalt lave nivåer av progesteron.

Migrene og hukommelsestap

Et vanlig tegn på hormonell ubalanse hos kvinner er en migrene hodepine. Disse smertefulle angrep kan være nok til å gjøre deg uføre ​​i flere timer eller til og med en hel dag. Hukommelsestap, et annet symptom på hormon ubalanse, er ofte forbundet med dette symptomet, noe som resulterer i den egentlige årsaken til problemet Elgar oppdagelse.

Allergier og auto-immune sykdommer

Fordi hormonell ubalanse påvirker så mange systemer i kroppen din, avslører det ofte seg selv i form av allergiske reaksjoner eller astma. Kroniske allergier kan utvikle seg til auto-immune sykdommer som lupus. Auto-immune lidelser forlate kroppen utsatt for en rekke andre helseproblemer fordi de lavere kroppene deres naturlige immunitet og forsvar mot sykdom og smitte.

Skjoldbrusk problemer

Skjoldbruskkjertelen utgivelser hormoner som styrer stoffskiftet. Kvinner med hormonelle ubalanser kan oppleve en tilstand som ligner på hypotyreose som et resultat av deres kroppens kjemisk ubalanse. Denne tilstanden viser seg ofte i redusert sirkulasjon, noe som resulterer i ekstremiteter av kroppen blir kaldt å ta på.

Advarsler

Hvis du tror du kan være i faresonen for hormon ubalanse eller du opplever noen av disse symptomene, snakk med din medisinske leverandøren og bli testet for hormonubalanse. Andre helserisiko, slik som kreft og hjertesykdom, er assosiert med hormon ubalanse, så søk tidlig oppdagelse og behandling.