Digidexo.com

Hvordan Test for binyre Sykdommer

Binyre sykdommer refererer til et sett av forhold som påvirker binyrene i kroppen. Binyrene er plassert over nyrene og produserer hormoner som frigjøres i blodet. Noen adrenal sykdommer inkluderer Addisons sykdom, som er en form av adrenal mangel og Cushings syndrom, noe som innebærer en overproduksjon av hormonet kortisol. Det er flere tester som brukes av leger for å teste for adrenal sykdommer samt overvåke tilstanden din.

Hvordan Test for binyre Sykdommer

•  Gjør en avtale med legen din. Hvis han mistenker du kan lide av en sykdom som påvirker binyrene, kan han bestemme seg for å sende deg til en endokrinolog for testing.

La legen for å måle hormonnivået ved å ta en blod-eller urinprøve. En blod og urin panel kan se om hormoner skilles ut av binyrene, inkludert hydrokortison, ACTH, adrenalin, og aldosteron, er i en normalområdet.

Spørre om en ACTH utfordring test for å sjekke for adrenal sykdommer. Under denne testen, er hormonet ACTH injisert inn i kroppen. Det bør være en økning i adrenal hormon-utgang, som er overvåket gjennom blod og urinprøver. Hvis ikke, kan dette tyde på en adrenal sykdom, så som Cushings syndrom.

Gjennomgå imaging studier. Avbildningsstudier kan vise tumorer, forkalkning, eller en overvekst som kan påvirke funksjonen til glanden. Tester som kan bestilles av legen din inkluderer en abdominal x-ray, IV skanning av nyrer med fargestoff og en MRI.

Hint

  • Informer legen din om alle reseptbelagte og over-the-counter medisiner du tar mens du går gjennom testing for adrenal sykdommer. For eksempel kan hydrokortison legemidler som brukes til å behandle leddgikt påvirke blodarbeidsresultater.