Digidexo.com

Cortrosyn bivirkninger

Cortrosyn er merkenavnet for generisk legemiddel cosyntropin. Det er et syntetisk av adrenokortikotropt hormon, som brukes til å stimulere binyrebarken til å diagnostisere adrenal kjertel lidelser. Som med alle reseptbelagte medisiner, kan bivirkninger oppstå mens du bruker Cortrosyn.

Bivirkninger

De vanligste bivirkningene mens du bruker Cortrosyn forekomme på injeksjonsstedet. De omfatter hevelse, rødhet og mindre irritasjon. Søk øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis alvorlige bivirkninger av utslett, elveblest, svimmelhet, pustevansker eller ekstrem hevelse oppstår.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger kan inkludere bradykardi (lav puls), takykardi (rask hjerterytme), hypertensjon (høyt blodtrykk) og perifert ødem, som er hevelse i nedre ekstremiteter.

Legemiddelinteraksjoner

Cortrosyn kan samhandle med andre medisiner. Fortell legen din dersom du bruker kortison, østrogen, hydrokortison eller vann piller. Selv om det ikke reseptbelagte medisiner, urte kosttilskudd og vitaminer du tar bør også rapporteres til legen din.

Cortosyn Beskrivelse

Cortrosyn er en blanding av 0,25 mg av Cortrosyn og 10 mg av mannitol, for å bli blandet med 1 ml 0,9 prosent natriumklorid-injeksjon. Intravenøs og intramuskulær er administrasjonsveier.

Cortrosyn bruksområder

Cortrosyn brukes som et diagnostisk verktøy for å screene for Addisons sykdom, kortikosteroid insuffisiens og svulster i hypofysen. Testen varer ca 30 minutter og krever to venipunctures.