Digidexo.com

Progesteron & Hair Vekst

Hårvekst påvirkes av en rekke kompliserte og ofte beslektede faktorer. Progesteron er en av disse faktorer. For mye eller for lite av hormonet kan i stor grad påvirke tykkelsen og mengden hår du har på hodet, samt mengden hår du taper.

Graviditet

Det er vanlig under svangerskapet for en kvinne å legge merke til håret har fått en mye tykkere og hun har mer av det. Dette er på grunn av økningen av progesteron i kroppen i løpet av graviditet.

Post-graviditet

Etter en graviditet, da hormonnivåene normaliseres, kvinner som fant ekstra hår på hodet, finne den ekstra hår falle ut i et hurtig tempo.

Progesteron-mangel

En hormonell ubalanse kan forårsake generell fortynning av håret eller mannlig mønster skallethet hos kvinner. Ofte en bioidentical progesteron krem ​​er foreskrevet for å balansere hormoner, som fører til bedre hårvekst.

Progesteron og binyrer

Tar for mye progesteron over tid kan bygge opp i de fete butikker som fører til avbrudd av adrenal hormoner, noe som kan negativt påvirke hårvekst.

Stress

Stress er knyttet nært til progesteronnivået og kan føre til tynt hår. Når stresset avtar, hormoner generelt regulere seg selv.