Digidexo.com

Diett for nondiabetic hypoglykemi

Hypoglykemi er en medisinsk tilstand der kroppens blod-glukosenivået faller under normalområdet eller er mindre enn 70 mg / dl (milligram glukose til dl av blod). The National Diabetes Information Clearinghouse sier at hypoglykemi er mest utbredt hos diabetikere og barn under en alder av 10, men det kan også være forårsaket av noen medisiner, sykdom, svulster eller magen kirurgi. Gjentakende eller alvorlige hypoglykemiske episoder er ekstremt farlig og kan føre til bevisstløshet, kramper, hjerneskade eller død. De fleste som har hyppige hypoglykemi kan lindre symptomene ved å følge en høy-protein, sunt-karbohydrat diett.

Diet

Å spise et måltid, spesielt en fylt med karbohydrater, fører blod-glukosenivåer å pigge selv hos friske mennesker. Noen former for hypoglykemi er reaktive, noe som betyr at når den blodsukkernivået begynner å vende tilbake til det normale, de raser nedover til farlig lavt nivå. Målet i måltid planlegging for folk som lider av hypoglykemi er å minimere de drastiske toppene i blod-glukosenivå etter å ha spist, som igjen skal hindre alvorlige anfall av reaktiv hypoglykemi.
Spise fem på seks små måltider hver dag i stedet for tre store måltider. Ikke hopp over et måltid eller venter for lenge mellom dem. Protein og karbohydrater bør inntas ved hvert måltid og kan være ledsaget av frukt, grønnsaker og meieriprodukter.
Karbohydrater brytes ned i kroppen med forskjellige hastigheter og tilsett varierende mengder glukose i blodet. Glykemisk indeks gir enkel referanse for å bistå i måltid planlegging. Foods er gradert fra 1 til 100, med ren glukose vurdert 100. Matvarer som er mindre enn 55 anses lav GI matvarer og er bra for en hypoglycemic kosthold. Matvarer over 70 er høy GI matvarer og bør unngås.
Multigrain eller hel-korn brød, ris og pasta inneholder gode karbohydrater og er vurdert lavt på GI skalaen. De fleste grønnsaker, med unntak av hestebønner, er på den lave ende av GI-skalaen. Spis yams og søtpoteter i stedet for hvite poteter når det er mulig. Mange frukter er også vurdert lavt på GI skala med unntak av mango, aprikos, rosiner, ananas og vannmelon. Yoghurt, melk og fettfattig iskrem er gode meieri valg.
Unngå å spise noen matvarer som er lastet med behandlet sukker, og minimere eller eliminere alkoholholdige drikker fra kostholdet.

Behandling

Når en episode av hypoglykemi forekommer, behandle det ved å få glukose i blodet så raskt som mulig. Glukosetabletter er tilgjengelig på de fleste apotek, og er praktisk å ha tilgjengelig når det ikke finnes andre kilder til mat i nærheten. Andre alternativer inkluderer fruktjuice, vanlig brus, melk, harde drops, sukker eller honning.
Dersom hypoglykemi er plutselige og alvorlige, og pasienten er ute av stand til å spise eller drikke, behandle det ved swabbing litt glukose gel på innsiden av kinnet eller administrering av glukagon. Ring for akutt hjelp hvis pasienten ikke reagerer umiddelbart.