Digidexo.com

Hvordan å rette klemte nerver

En klemt nerve oppstår når nerve er komprimert grunn av overtrykk eller skade. Det kan føre til smerter, prikking, svakhet, nummenhet eller redusert følelse. Heldigvis konservative tiltak er vanligvis tilstrekkelig og kirurgi er sjelden nødvendig. I de fleste tilfeller, er du sannsynligvis til å komme seg i noen dager til noen uker, men i noen tilfeller utvinning kan ta lengre tid. Det er ting du kan gjøre for å rette klem nerver.

Bruksanvisning

Rest det berørte området. Dette er den viktigste delen av behandlingsregime. Det vil fremme healing og redusere sjansene for ytterligere komprimering. Avhengig av plasseringen av klemt nerve, kan legen din foreslå iført en slags støtteanordning som en skinne eller bånd til å begrense bevegelsen. Følg alle hans instruksjoner vedrørende passende og upassende aktiviteter og tidsrammer for lettelser tilbake til den vanlige rutinen.

Bruk is til de skadde nerve flere ganger om dagen i ca 15 til 20 minutter om gangen. Du kan bruke en kald pakke, is innpakket i en klut eller en pakke med frosne grønnsaker.

Bruk medisiner for å lette betennelser. Dette inkluderer over-the-counter NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler) som aspirin, Motrin, Advil og Aleve. Hvis smertene er mer alvorlig, kan legen gi deg et kortikosteroid injeksjon, styrke reseptbelagte NSAIDs eller medisiner for nerve smerter som Neurontin eller Lyrica. Ta noen medisiner som anvist.

•  Vurder omgår fysioterapi. En terapeut kan vise deg spesifikke øvelser for å avlaste trykket på nerven, noe som vil lette smerter og betennelse og fremme helbredelse.

Se legen din hvis tilstanden ikke blir bedre etter et par måneder. Du kan kreve kirurgisk inngrep for å avlaste trykket på nerven. Den type operasjon vil avhenge av plasseringen.