Digidexo.com

Unltraviolet behandling for psoriasis

Psoriasis er en ganske gjennomgripende autoimmun lidelse. Ingen kur mot psoriasis er tilgjengelig, men leger og forskere fortsetter å finne behandlinger som reduserer symptomene. En av disse behandlingene er lett terapi.

Hva er lysterapi?

Ifølge National Psoriasis Foundation, lysterapi, eller lysbehandling, "innebærer å utsette huden for bølgelengder av ultrafiolett lys."

Typer Lysterapi

Tre typer av lysterapi brukes på psoriasispasienter: UVB lysbehandling, PUVA, og lasere. Hvert slag skiller seg i applikasjonsmetode og lyskilden.

UVB Lysbehandling

UVB står for ultrafiolett lys B. Denne type lys er funnet naturlig i sollys. Når du mottar UVB behandling, vil du stå naken i et lukket eske foret med UVB lys. For mer spesifikke områder, for eksempel armer eller ankler, mindre boksene er tilgjengelig. Lengden av UVB behandlinger avhenger av hudtype, hudfarge og din reaksjon på den første behandlingen.

Typer av UVB Lysbehandling

Det finnes to forskjellige typer UVB behandling. Den første, kalt "bredbåndet UVB," utsetter huden til brede bølgelengder av ultrafiolett lys i en viss tid. Den andre typen er kalt "smalbånd UVB." Med denne type, er bølgelengden til lyset mer presis.

PUVA

Psoralen ultrafiolett lys A, eller PUVA, kombinerer UVB behandling med en lys-allergifremkallende medisiner. Når du mottar behandling, vil en lege gi deg enten en muntlig eller en aktuell form for psoralen. Etter psoralen er brukt, er behandling ligner UVB terapi, hvor du står i en lys boks og er eksponert for UVA-lys for en viss tid.

Laser Behandlinger

Laser behandlinger, også kjent som "målrettet UVB terapi," bruk excimer lasere å behandle berørte områder av huden din. I motsetning til UVB og PUVA behandlinger, er laser terapi svært spesifikke. Laseren sender ut en liten stråle av lys rundt en tomme i diameter.