Digidexo.com

Gode ​​karbohydrater for barn med type 1 diabetes

Administrere ditt barns type 1 diabetes innebærer å gi et sunt kosthold som kombinerer frukt og grønnsaker og redusere mengden av søtsaker og "dårlige" karbohydrater. Karbohydrater brytes ned i tre kategorier: sukker, kostfiber og stivelse. Karbohydrater som raskt brytes ned og øke blodsukkerverdier anses som dårlig fordi du trenger å konsumere mer av dem til å føle seg full. Dårlige karbohydrater inkludere mat som bruker hvitt mel i stedet for hele korn, brus, godteri og mange bearbeidet mat. Ved å kombinere sunt kosthold med carb telling og måltid planlegging, kan barnet ditt opprettholde en aktiv livsstil med mindre avbrudd.

Frukt og ikke-stivelsesholdige grønnsaker

Ifølge American Diabetes Association, frukt og grønnsaker er to av de mange kilder til "gode" karbohydrater som opprettholder blodsukkernivået og gi viktige vitaminer og mineraler. Sunn frukt til konsum inkluderer bananer, cantaloupes, mango, plommer og papaya. Non-stivelsesholdige matvarer inneholder lave mengder karbohydrater og gir mange næringsstoffer. Noen av disse ikke-stivelsesholdige matvarer inneholder artisjokker, spinat, soyabønner spirer, sopp og agurk. Barnets daglige kosthold bør bestå av 3 til 5 porsjoner av ikke-stivelsesholdige grønnsaker og frukt.

Stivelsesholdige matvarer

Stivelsesholdige matvarer inneholder mye fiber og bruke hele korn i stedet for hvetemel. Disse matvarer inneholder, men er ikke begrenset til, hele korn brød og pasta, ris, mais, lima bønner, poteter og lav-fett kjeks. Andre stivelse inkluderer havremel, pretzels og erter. Anbefalt daglig servering av stivelsesholdige matvarer er 6 til 11 porsjoner, og ditt barns deler bør være liten for å holde mengden av karbohydrat inntaket lavt. For eksempel, en servering av brød er en skive, og en frokostblanding porsjon er 3/4 cup. Stivelsesholdige matvarer inneholder høyere nivåer av karbohydrater, og selv om de ikke trenger å bli eliminert fra barnets kosthold, bør de bli redusert til små porsjoner for å holde blodsukkeret på et stabilt nivå.

Dairy

Fettfattig ost, melk og yoghurt er kilder til karbohydrater, kalsium og levende kulturer. Se etter ikke-fett melk for å redusere mengden av ditt barns fett inntak. Dairy bør begrenses til 2 til 3 porsjoner om dagen, og inntak kan økes hvis du redusere den delen størrelsen på ikke-stivelsesholdige matvarer eller stivelsesholdige matvarer.