Digidexo.com

Aryuvedic rettsmidler for forstørrede porer

Det er tre typer hud, ifølge ayurvedisk behandling: vata (tørr, tynn og delikat), pitta (fair, sensitiv og akne eller rosacea utsatt) og kapha (fet, forstørrede porer med hudormer og kviser). Ayurvedic rettsmidler for forstørrede porer påføring av naturlige aktuelle ingredienser og opprettholde et sunt kosthold.

Årsaker

Forstørrede porer er forårsaket av en overaktivitet i oljeproduksjonen (sebum) av sabaceous kjertler. Talgkjertler er mikroskopiske kjertler som ligger overalt i huden din bortsett fra på håndflatene og føttene. De er festet til hårsekkene, hvor de slipper sebum til overflaten av huden din.

Forebygging / løsning

Etter å ha forstørret porene vanligvis går hånd i hånd med fet hud. Bruk en medisinert cleanser for å redusere hudens oljeproduksjon og følge opp med en hud toner eller lett fuktighetskrem for å holde huden hydrert. Påføring fuktighetskrem, vil også bidra til å forhindre produksjon av ekstra sebum, som en av grunnene til at talgkjertlene produserer sebum er å holde huden smøres og hindre at den tørker ut.

Aktuelt Treatment

Bruk en rose basert tonic å tone huden din, for eksempel vanlig rosevann. Oppbevar den oppbevares i kjøleskap og bruke en bomullsdott å bruke den. Tørk ansiktet med rosevann minst tre ganger om dagen.

Også prøve å lage en lime ved å bruke like mengder bordsalt og kjernemelk. Massere forstørrede porer med pastaen. La den stå på i 15 minutter og skyll med varmt vann.

Du kan også lage en pasta ved hjelp av mandel måltid med vann. Hold lim på i 20 minutter og skyll med varmt vann. Følge opp ved toning med trollhassel.

Til slutt bruker du en alpha hydroxy syre på huden for å fjerne gamle hudceller og stimulere veksten av nye celler rundt forstørrede porer.

Diett

For forstørrede porer, inkluderer grønne, bladrike grønnsaker, paneer (indisk hjemmelaget ost), melk, tofu, solsikkefrø, ingefær, gulrot og moreller i kosten. Spis mandler og valnøtter som en naturlig smøring for huden din. Legg indisk krydder, gurkemeie, spisskummen, sort pepper og fennikel til dine matvarer for å gi næring til huden og rense kroppen innvendig. Inkluderer også antioksidantrike frukter, for eksempel granatepler, epler og blåbær.

Reseptbelagte rettsmidler

Reseptbelagte medisiner som hjelper minimere forstørrede porer inkluderer azelainsyre, tretinoin, tazarotene og adapalene. Spør legen din dersom noen av disse kan være riktig for deg.