Digidexo.com

Bivirkninger av radioaktivt jod

Radioaktivt jod er brukt for terapeutisk behandling som tar sikte på å styre produksjonen av thyroidhormoner. Radioaktivt jod er lik vanlig jod, som finnes i enkelte matvaregrupper som fisk og er lett absorberes i skjoldbruskkjertelen. Det er tilgjengelig i enten kapsel eller det kan tas ved å oppløse den i vann. Radioaktivt jod har noen bivirkninger.

Funksjon

Når det er inntatt, kan radioaktivt jod raskt absorbert gjennom magen inn i blodstrømmen, og deretter plukket opp i skjoldbruskkjertelen. Det fungerer å forstyrre funksjonene til skjoldbruskkjertelen til å stoppe produksjonen av en overdreven mengde thyreoideahormoner. Når dette formålet er oppnådd, resulterer det i forsvinningen av symptomene på hypertyreose.

Side Effects

Radioaktivt jod har flere bivirkninger. Disse bivirkningene har en tendens til å forekomme i enkelte tilfeller. Etter å ha tatt dette produktet, kan pasienten oppleve en sår hals etter et par dager med inntak av stoffet. Denne bivirkningen er vanligvis kontrollert og behandlet med en acetaminofen produkt.

Spyttkjertel Hevelser

Det kan også være hevelser i forbindelse med bruken sin. Hevelse kan påvirke spyttkjertlene. Denne sjeldne forekomst er forårsaket av jod produkt i seg selv og har ingenting å gjøre med radioaktivitet. En anbefalt måte av mange leger å hindre spyttkjertler fra hevelse er for pasienten å suge noen godteri for noen dager etter å ha tatt dette produktet.

Kvalme

Noen pasienter kan oppleve noen former for kvalme etter å ha tatt radioaktivt jod. Kvalmen kan utvikle for en kort periode, vanligvis varer i et par timer. Leger rådet pasientene til å unngå å spise noe mat to timer før operasjonen. De bør også unngå å spise to timer etter svelging radioaktivt jod.

Advarsler

Noen forholdsregler bør tas fordi radioaktivt jod fritar en liten mengde stråling rundt halsen etter at stoffet er tatt. Strålingen er forventet, men legene advarer om at alle som tar radioaktivt jod stoffet bør unngå langvarig kontakt med et barn eller en gravid kvinne for ikke å avsløre slike personer til stråling. En armlengdes avstand bør opprettholdes mellom pasienten og andre.