Digidexo.com

Hvordan behandle Bronchiectasis

En tilstand forårsaket av overdreven oppbygging av slim i luftveiene, bronkiektasi forårsaker blokkeringer i luftveiene. Denne blokkeringen gjør luftveiene forstørre og stretch. Ettersom tiden går en luftveisinfeksjon utvikler seg på grunn av overdreven slim.

Bruksanvisning

•  Få en henvisning til en pulmonologist, en lege som behandler lungesykdommer. Lag en liste over spørsmål som du ønsker å spørre legen om hvordan du best kan ta vare på deg selv mens du arbeider med denne lidelsen.

Ta puste behandlinger med medisiner kalt bronchodilators. Disse medikamentene bidra til å åpne de puste luftveiene. Bruk enten en forstøver eller en inhalator for å administrere disse behandlingene. Steroide medisiner også bidra til å redusere eventuell hevelse i luftveiene.

Be legen om å forskrive medisiner som slimløsende og slim tynner. Disse hjelper klart og løsne slim i lungene.

Søke ytterligere hjelp fra en åndedrettsterapeut. Terapeuten kan utføre brystet fysioterapi som involverer en kraftig klapping på brystet og tilbake for å løsne slim i lungene.

Forstå at hvis du har alvorlig bronkiektasier, kan legen råde deg til å ha kirurgi for eksempel en lungevolumreduksjon for å fjerne små områder av skadet lungevev. Dette kan bidra til å hindre reoccurrences.

Lær hva du kan gjøre for å hindre flareups av bronkiektasier. Dette kan omfatte endringer i livsstil, bruk medisiner og regelmessig mosjon.