Digidexo.com

Herbal Behandling for øresus

Øresus er en tilstand som kalles tinnitus. Mens mange tilfeller av tinnitus er uforklarlig, kan øresus være forårsaket av allergi, tannproblemer eller en nakkeskade. Hvis ringe i ørene er knyttet til en av disse mer alvorlige forhold, kan det hende du trenger ekstra omsorg og behandling. Ellers kan en rekke urter for tinnitus bidra til å redusere øresus.

Typer

Snakk med en utdannet herbalist eller naturopathic lege før du starter en urte behandling for tinnitus, og sørg for å sjekke urter for bivirkninger og kontraindikasjoner som kan påvirke deg. En trenet herbalist vil velge urter for tinnitus som passer dine spesifikke symptomer.

Naturmedisinere arbeider fra ulike tradisjoner kan ha ulike forslag. For eksempel, ifølge en studie utført ved det kinesiske PLA General Hospital i Beijing, ble en kinesisk urte behandling som kalles Gushenshuerfang vist seg å kurere tinnitus når det var forårsaket av salisylater. Denne kinesiske urte behandling for tinnitus er vanskelig å finne, men en kinesisk herbalist kan være i stand til å blande det for deg.

En ayurvedisk lege kan anbefale en urte behandling for tinnitus kalles yogaraj guggulu, som er en kombinasjon av triphala, chitrak og vidanga. Yogaraj Guggulu sies å være beroligende på nervene og er anbefalt i ayurvedisk behandling av en rekke hørselsforstyrrelser.

Andre urte behandlinger for tinnitus inkluderer calendula, ginko biloba, kjerringrokk, misteltein og pasjonsblomst ekstrakt. Homøopatiske urte behandlinger for tinnitus er causticum, Conium og tabacum. Causticum anbefales for folk med konstant tinnitus ledsaget av svimmelhet, mens Conium anbefales for de med tinnitus som forårsaker følsom hørsel og smerter i ørene.

Som mange urte-behandlinger, urter for tinnitus ikke blitt grundig testet og støttes hovedsakelig av anekdotiske, snarere enn vitenskapelige bevis. Vitenskapelige studier av effekten av ginko biloba på tinnitus viser motstridende bevis på nytten sin.

Diett

Tar kosttilskudd i tillegg til urte-behandlinger for tinnitus kan lindre øresus. Tinnitus kan være knyttet til en B12 eller magnesiummangel, og kosttilskudd kan forbedre tinnitus. En studie ved Chaim-Sheba Medical Center i 1993 fant signifikant bedring i tinnitus etter B-vitamin terapi. Forbruker koffein og alkohol kan bidra til magnesiummangel, så unngå disse stoffene hvis du har øresus. Salicylat, som er knyttet til tinnitus, er en aktiv ingrediens i aspirin, og finnes i vanlige matvarer som epler, druer, tomater og appelsiner. Redusere ditt forbruk av salisylater kan også bidra til å forbedre øresus.

Ifølge ayurvedisk lege Vasant Lad, er tinnitus forårsaket av en forverring av vata dosha, som betyr at du kan muligens avhjelpe tilstanden ved å spise tyngre, mer jord mat og avslappende tankene dine. Lad anbefaler også å drikke en blanding av Comfrey, kanel og kamille, rubbing sesamolje bak øret og bruke hvitløk oljedråper på innsiden av øret som naturlige behandlinger for øresus.