Digidexo.com

Faktaark for hjertesykdom

Hjertesykdom refererer til en rekke forhold som påvirker hjertet og blodårene. Ifølge Mayo Clinic, er hjertesykdom en topp morderen i USA. Men heldigvis finnes det måter å beskytte ditt hjerte og redusere risikoen for hjertesykdom.

Identifikasjon

Mange symptomer kan indikere hjertesykdom. Hvis du opplever noen av disse symptomene på en jevnlig basis, er det viktig at du søker legehjelp. Vanlige symptomer inkluderer kortpustethet, brystsmerter, lem nummenhet, svimmelhet og rask puls.

Risikofaktorer

Genetikk (familiehistorie med hjertesykdom) og livsstilsvalg i betydelig grad øke risikoen for å utvikle hjertesykdom. For å redusere risikoen, velger lav-fett matvarer, få rikelig med mosjon, slutte å røyke, kontrollere blodtrykket og opprettholde en sunn kroppsvekt.

Advarsel / Komplikasjoner

Hjertesykdom er alvorlig; hvis venstre uløste, livstruende komplikasjoner som hjertesvikt, kan et hjerteinfarkt eller stoke oppstå.

Behandling

Selv om endringer i livsstil er nøkkelen til å forebygge og behandle hjertesykdom, kan leger foreskrive medisiner for å forbedre ditt hjerte helse. Disse inkluderer medisiner for å kontrollere blodtrykket og blodfortynnende for å redusere blodpropp og blokkerte arterier.

Expert Insight

Sammen med medisiner og endringer i livsstil, kan alternativ behandling eller vitamintilskudd forbedre ditt hjerte helse og behandle hjertesykdommer. Disse inkluderer omega-3 fiskeoljer, linfrø og koenzym Q-10. Snakk med en lege før du begynner alternative behandlingsformer - spesielt hvis du tar medisiner for hjertesykdom.