Digidexo.com

Årsaker og risikofaktorer for å få mer vekt

Årsaker og risikofaktorer for å få mer vekt


Å miste vekt kan være vanskelig for selv den mest flittige mennesker. Vekttap er sannsynlig å være mer komplisert enn kalorier forbrukes versus kalorier brent. Faktorer som som reseptbelagte medisiner og livsstilsvaner kan faktisk føre til vektøkning. Folk må forstå disse risikoene og finne måter å redusere og / eller kontrollere dem når det er mulig.

Medisiner

Leger er stadig mer klar over sammenhengen mellom enkelte reseptbelagte medisiner og potensiell vektøkning. Ifølge St. Petersburg Times, har noen leger selv endret sin praksis for å hjelpe pasienter møte utfordringen med resepter og lagt pounds. Diabetes legemidler har vist seg å føre til vektøkning i noen, men ikke alle pasienter. Andre medikamenter, slik som de som brukes til å behandle høyt blodtrykk, artritt og depresjon, er også assosiert med vektøkning. Snakker med en lege om alternative resepter er en måte å slutte å legge pounds.

Diett brus

Mange velger diett brus når du prøver å gå ned i vekt. For mye av disse drikkevarer, men kan ha den motsatte virkning og fører til vektøkning. Studier viser at folk som regelmessig drikker diett brus kan være utsatt for metabolsk syndrom, en tilstand preget av overflødig magefett, høyt kolesterol og høyt blodtrykk. Forskere ved Purdue University spekulere dette er resultatet av kroppens sammenheng mellom smak og kaloribruk. Den tidligere dikterer hvordan kroppen bør bruke kalorier fra en bestemt mat, men diett brus har ofte ingen kalorier. Dette kan forstyrre kroppens signaler, og dermed forskyve hvor mange kalorier den tror den trenger. Leger anbefaler å begrense diett brus til én per dag som en måte å unngå dette scenariet.

Stress

Personer under stress ofte søke trøst fra mat, et ritual som kalles trøstespising. Comfort food er vanligvis høy i sukker og fett, noe som kan føre til vektøkning i seg selv. I tillegg stressende perioder vanligvis etterlater liten tid til trening. Forskning tyder på sammenhengen mellom stress og vektøkning kan faktisk være fysiologisk relaterte. Prøve studier med mus ved Georgetown University Medical Center avsløre stress kan føre til vektøkning, selv når kalorier ikke øker. Forskere har mistanke om dette kan være et resultat av et enzym stimulert under belastning, som i sin tur fører til fettet som skal lagres i magen. Leger anbefaler at folk bruker trening, kombinert med avspenningsteknikker som meditasjon, for å redusere stress.

Miljømessige kjemikalier

Den vitenskapelige betegnelsen for kjemikalier som forstyrrer metabolisme regulerende hormoner er "obesogens." Obesogens er feilaktig identifisert av kroppen som hormoner og kan endre kroppen selv i lave konsentrasjoner. Flere studier har identifisert koblinger mellom menneskeskapte kjemikalier og vektøkning. Bisfenol A, for eksempel, er et syntetisk østrogen som vanligvis anvendes i plast, foring av matvarebeholdere og drikkeboksen. Dette kan lekke inn i matvarer og i laboratorie-rotter, har vist seg å føre til vektøkning. Ftalater er vanlige kjemikalier som finnes i en rekke produkter, blant annet dufter. En studie viste at voksne menn med betydelig eksponering for ftalater hadde overdreven buk fett. Plantevernmidler har også vist seg å føre til vektøkning, og folk rådes til å unngå å bruke insekt og luke mordere i hjemmet. Matvarer med høy sprøytemiddelrester bør også unngås.

Søvnvaner

I februar 2010 utgaven av tidsskriftet SLEEP, ble en studie publisert avsløre både korte og lange søvnvarigheter kan føre til vektøkning hos menn. Kort tid er definert som mindre enn seks timer per natt, mens lang varighet er mer enn ni timer per natt. Som avslørt av studien, kommer den største risikoen fra å sove mindre enn fem timer per natt, som menn i denne gruppen var nesten dobbelt så stor risiko for å få vekt sammenlignet med de som fikk sju til åtte timers søvn. To mulige forklaringer er gitt for denne forbindelse er at en utilstrekkelig søvn påvirker sekresjon av enkelte hormoner. Når ghrelin og leptin, hormoner som styrer følelser av sult og tilfredshet, er forstyrret, folk har en tendens til å spise mer og føler mindre full etterpå. Den sameksistens av depresjon kan være en annen forklaring, da dette fører ofte til tap av søvn, og i noen tilfeller, sleeping.