Digidexo.com

Omfattende koronarsykdom Prognose

Som en ledende dødsårsaken globalt, er det vanskelig å si at prognosen for omfattende koronarsykdom er høy. Mye avhenger av den enkeltes vilje til å vedta en sunnere livsstil, spesielt som en aldre.

Identifikasjon

Koronar arteriell sykdom (CAD) er en blokkering av arterier som fører til hjertet. Dette tilstopping oppstår som en opphopning av fettavleiringer, kjent som plakk, smalner arterier og begrenser blodstrømmen.

Betydning

Verdens helseorganisasjon rapporterer at hjerte-og karsykdommer (CVD) er den fremste dødsårsaken i verden hevder 17,1 millioner liv årlig. CAD er den vanligste formen for hjerte-og karsykdom.

Prognose

Enkeltpersoner og deres ulike helseproblemer er unike slik prognose for utvinningen vil variere. "Noen mennesker kan opprettholde et sunt liv ved å endre sitt kosthold, røykeslutt, og tar medisiner nøyaktig slik legen foreskriver," i henhold til University of Maryland Medical Center. "Andre kan trenge medisinske prosedyrer som angioplastikk eller kirurgi."

Time Frame

Alder er en høvding faktor i dødeligheten av koronarsykdom. "Over 83 prosent av folk som dør av koronar hjertesykdom er 65 år eller eldre," sier American Heart Association.

Sex

Hanner oppleve en høyere rate av hjerteinfarkt enn kvinner. Kvinner vanligvis utvikle CAD 15 år senere enn menn med 39 prosent av kvinner dør av CAD mot 31 prosent av mennene i henhold til University of Southern California Keck School of Medicine.