Digidexo.com

Lunge hjertesykdommer Symptomer

Lunge hjertesykdommer Symptomer


Pulmonal hjertesykdom refererer til et forstørret til høyre hjertekammer. Sykdommen kan oppstå plutselig, eller utvikler seg over tid. Når pulmonal hjertesykdom i en kronisk tilstand, er det ofte knyttet til en tilstand som kalles kronisk obstruktiv lungesykdom, eller KOLS, noe som påvirker røykere. KOLS fører til mindre oksygen å gå inn i kroppens blodtilførsel, og hjertet må pumpe mer flittig for å gi kroppen med nok oksygen, slik at høyre hjertekammer for å forstørre. Disse er noen symptomer assosiert med lungehjertesykdom.

Kortpustethet

Kortpustethet kan være en indikator på pulmonal hjertesykdom. Å være ute av pusten til merkelige tider, for eksempel når du ser på TV eller gå til postkassen, kan signalisere et hjerte problem. Årsaken, hva det måtte være, skal bli oppdaget så tidlig som mulig.

Hjertebank og brystsmerter

Mens brystsmerter og hjertebank på egenhånd kan ikke nødvendigvis signaliserer pulmonal hjertesykdom, noen opplever hyppige episoder bør sjekkes ut av lege. Brystsmerter og hjertebank kombinert kan signalisere en hjerterelaterte problemer. Extreme brystsmerter og hjertebank er av større bekymring og bør vurderes en nødsituasjon.

Cyanose

Cyanose, eller en blålig misfarging av fingertuppene, kan signalisere en hjertesykdom som det vanligvis er et resultat av en redusert tilførsel av oksygen i kroppen. Cyanose, uansett årsak, er noe som ikke bør strykes. Alle som opplever cyanose bør nevne det til en primær omsorg lege for å finne årsaken.

Ødem

Ødem, spesielt hevelse i ben og føtter, er forårsaket av væskeretensjon. Når hjertet pumper ut mindre blod, sender det mindre blod til nyrene. Når nyrene synes det er mindre blod i kroppen, tror de at de trenger å beholde mer væske selv når legemet har mer enn nok til å gå rundt. Når kroppen beholder fluidet, er ødem mest synlig i de nedre ben og føtter. Ødem kan også være forårsaket av andre organsvikt og bør tilskrives pulmonal hjertesykdom kun etter at det er bekreftet av en medisinsk faglig.

Fatigue

Mens trøtthet kan være forårsaket av mange forhold, er det vanligvis en av mange symptomene som følger pulmonal hjertesykdom. Alle som opplever en unormal mengde tretthet bør være opptatt nok til å nevne det til en medisinsk faglig.

Tips

Her er noen måter å håndtere noen av symptomene ved å leve med pulmonal hjertesykdom:
-Unngå Ekstreme temperaturer, anstrengende aktivitet og irritanter som røyk, gasser og støv.
-Ta På arbeidsplasser som gir muligheten til å sitte og stå regelmessig. Du kan også vurdere jobber kun som er klar over din medisinske tilstand og er villige til å være fleksibel rundt tilgjengelighet.
-Møt Med folk som er rundt deg på en daglig basis for å komme opp med en handlingsplan i tilfelle av en medisinsk nødsituasjon.
-Hold En åpen dialog med legen din. Sørg for at blodtrykket er regulert, unngå unødvendig stress og vet hvordan medisinen du tar påvirker kroppen din.