Digidexo.com

Fiskeoljer for fettstoffskiftet

Fiskeoljer for fettstoffskiftet


Fiskeoljer, som er nyttige i behandlingen av en rekke lidelser, kan hjelpe til i vekt ved å øke fettstoffskiftet. Fiskeoljer inneholder en essensiell fettsyre som kalles omega-3. Omega-3 fettsyrer i fiskeolje har vært vist i kliniske tester for å øke fettstoffskiftet og redusere overflødig fett lagring med regelmessig og langvarig bruk.

Omega-3

Fiskeoljer inneholder omega-3 fettsyrer, som er flerumettet fett som stammer fra fiskeoljer. De anses ikke bare fordelaktig, men "essensielle" til kroppen. Kosttilskudd merket "essensielle" er de som er nødvendige for kroppens funksjon, men kan ikke produseres av kroppen selv. Det er tre hovedtyper av Omega-3 fettsyrer: alpha linolensyre (ALA), eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA). Alpha linolensyre finnes bare i vegetariske kilder til omega-3, og ikke i fiskeoljer.

Virkning på metabolismen

Omega-3-fettsyrer som oppnås fra fiskeoljer har blitt funnet å hemme dannelsen av fettceller og øke antallet av kalorier i kroppen vil bruke på en daglig basis. Dette er fordi Omega-3 fettsyrer reduserer insulinnivået, og dermed hindre overflødig fett lagring. Å ha for mye insulin utløser en reaksjon fra kroppen din som får den til å lagre så mye fett som mulig. Tester har konkludert med at fiskeoljer 'evne til å regulere kroppens insulinnivået øker fettforbrenningen og reduserer fettlagring, ifølge American Journal of Clinical Nutrition.

Kilder av fiskeolje

Fiskeolje og omega-3 kan bli funnet i forskjellige flytende og kapselformer. Men menneskeskapte kosttilskudd er ikke den eneste måten å få en tilstrekkelig tilførsel av fiskeolje hver dag. En enkel servering av fisk inneholder mer omega-3 fettsyrer enn en vanlig fiskeolje kapsel. Kaldt vann fisk som anses å inneholde betydelige mengder av DHA og EPA er torsk, kveite, sild, makrell, laks, sardiner, ørret og tunfisk. Det er anbefalt av FDA at en person bruker mindre enn 7 gram av fisk, herunder hermetikk, per uke.