Digidexo.com

BMI-indeksen for Kids

BMI-indeksen for Kids


En persons kroppsmasseindeks, et mål å sammenligne høyde og vekt, er én måte for å bedømme om han er på et sunt vekt. Men, hos barn, BMI bør ikke være den eneste faktoren i å avgjøre om barnet ditt er på en sunn vekt. Hans BMI prosent må også beregnes for et mer nøyaktig bilde.

Alder og kjønn

Formelen som brukes for å beregne BMI hos barn og tenåringer er for de i alderen 2 til 19. Det er også to forskjellige BMI diagrammer, en for gutter og en for jenter, som du bruker til å finne ut hva BMI persentil barnet er i sin aldersgruppe .

Måling

For å beregne BMI, måle barnets høyde og vekt, og skriv inn disse tallene i følgende formel:

BMI = [vekt / (høyde x høyde)] x 703

BMI Chart

Etter at du har beregnet ditt barns BMI, sammenligne dette nummeret til ditt barns alder i riktig BMI percentilskjema for hennes kjønn.

Resultater

En ideell persentilen for ditt barns BMI er mellom 5. og 85. persentilen. Et barn regnes som undervektig dersom han faller under den 5. persentil. Barn som faller i 85te-95te persentil står i fare for å bli overvektig i fremtiden. Et barn regnes som overvekt hvis han faller over 95-persentilen.

Andre verktøy

BMI bør ikke være det eneste verktøyet du bruker for å bestemme hvilken vekt varierer barnet ditt er på. Du bør rådføre deg med barnets barnelege for flere måter å beregne vekten hennes og generell helse.