Digidexo.com

Hvordan behandle Hypertensiv hjertesykdom

Hypertensiv hjertesykdom er en komplikasjon av hypertensjon som påvirker anslagsvis 7 av 1000 mennesker. Hypertensjon, eller høyt blodtrykk, øker arbeidsbelastningen på hjertet, som fører til fortykkelse av hjertemusklene, ischematic hjertesykdom, hjertesvikt, og hypertensive hypertrofisk kardiomyopati. Uten tidlig diagnose og behandling, er hypertensive hjertesykdom ofte dødelig. Hvis du mistenker at du kan være i faresonen for å utvikle denne tilstanden, bør du snakke med legen din så snart som mulig. Behandling kan forlenge eller redde livet ditt.

Hvordan behandle Hypertensiv hjertesykdom

Hvis du lider av høyt blodtrykk, eller har andre risikofaktorer for hypertensive hjertesykdom, er det viktig å gå til legen din for evaluering og testing. Legen din vil fysisk undersøke deg for tegn på sykdommen, inkludert forhøyet blodtrykk, væske i lungene, forstørrelse av hjertet ditt, og uvanlig hjertelyder. Legen kan også utføre tester, for eksempel et elektrokardiogram, hjerte stress test, koronar angiografi, eller ekkokardiogram, for å diagnostisere deg.

Hvis legen mener du lider av, eller på en økt risiko for å utvikle, hypertensive hjertesykdom, vil han starte med å behandle den underliggende hypertensjon. Sammen, vil du trenger å diskutere en behandlingsplan, som for eksempel mulige medisiner, livsstilsendringer, eller kirurgi.

•  Typisk er den første linje av behandling for høyt blodtrykk og hypertensive hjertesykdommer ved bruk av medikamenter. Stoffer som diuretika, ACE-hemmere, betablokkere, kalsiumkanalblokkere, vasodilatorer og angitensin II reseptorblokkere er alle brukt for å redusere blodtrykket og administrere hypertensive hjertesykdom. Medisinering kan brukes alene, eller legen din kan foreskrive en kombinasjon av medisiner tas daglig.

I tillegg til medikamentene, endringer i diett og livsstil er viktig ved behandling av hypertensive hjertesykdom. Vekten din bør overvåkes nøye, både hjemme og av legen din, og du vil trenge for å unngå bruk av tobakk, alkohol, mettet fett, og mat med høyt natrium. Endring i kostholdet, er å øke inntaket av frukt, grønnsaker, hele korn, og magre meieriprodukter. Du må holde orden på blodtrykket, og bringe eventuelle endringer til umiddelbar oppmerksomhet av legen din. Regelmessig trening kan også være fordelaktig, men må du diskutere et nytt program med legen din før du begynner.

Når medisiner og endringer i livsstil ikke er tilstrekkelig, kan operasjon være nødvendig. Avhengig av den eksakte årsaken til hypertensive hjertesykdom, kirurgi kan være din beste eller eneste behandlingsalternativ. Koronar bypass pode, mitralklaffen reparasjon, og vaskulære operasjoner for å reparere blodårer defekter kan dramatisk forbedre din tilstand og prognose langsiktig.

Hint

  • Regelmessige helseundersøkelser er avgjørende for de som har risiko for å utvikle hypertensive hjertesykdom.
  • Aldri stoppe eller endre medisiner eller behandling plan uten først å rådføre deg med legen din.