Digidexo.com

Alvorlig hodepine Årsaker

Bihuleproblemer

Alvorlig hodepine er ofte forårsaket av bihuleproblemer, inkludert bihulebetennelse og bihulebetennelse, som begge kan føre til hevelse og irritasjon av sinus membraner og en opphoping av væske i sinus hulrom. Som trykk og irritasjon bygge innenfor bihulene, hodepine, noen ganger alvorlig, er vanlig. Sinus hodepine er vanlige, og visse vilkår, for eksempel høysnue og allergi, kan forverre bihuleproblemer og øke alvorlighetsgraden av sinus hodepine. Nesesprayer og antihistaminer er ofte effektive for å redusere sinus-relatert hodepine.

Migrene

Migrene produserer vanligvis alvorlige, bankende hodepine som kommer plutselig og kan vare i timer eller dager av gangen. Det antas at migrene skyldes, iallfall delvis, ved følsomheten av de små blodkarene i hjernen, en følsomhet som kan føre til at disse fartøyene spasme og innsnevre, og dermed forårsaker smerte og irritasjon av de nærliggende nerver, noe som kan føre til en hodepine. Migrene kan ofte være utløst av eksponering for visse miljøgifter eller visse typer matvarer.

High Blood Pressure

Det er vanlig at personer som lider av høyt blodtrykk å oppleve hodepine, ofte alvorlige, som et resultat av deres forhøyede blodtrykksnivåer. Høyt blodtrykk øker kraften av blodet når den sendes gjennom blodårene i kroppen, og denne kraften kan irritere og inflame de myke membraner og nerver rundt disse blodårene. I karene i hjernen, kan dette irritasjon og betennelse forårsake hodepine.

Stroke

Alvorlig hodepine kan være et tegn på hjerneslag, der en blodåre i hjernen brister eller blir blokkert, og dermed kutte av oksygenrikt blod tilførsel til deler av hjernen. Et hjerneslag er svært lik et hjerteinfarkt i at oksygenmangel er den viktigste katalysatoren for den resulterende smerte og fysiske symptomer. Normalt alvorlige slag forårsake alvorlige, og til uutholdelige hodepine, i tillegg til andre symptomer som ben og arm nummenhet og uklar tale. Hodepine forårsaket av slag normalt har en hurtig innsettende.