Digidexo.com

Årsaker til Håravfall bak ørene

Å miste håret kan føre til at du føler deg flau og selvtillit bevisst om utseendet ditt, særlig hvis det skjer brått. Hårtap kan oppstå hvor som helst på kroppen din at håret vokser normalt, selv om det kan være mer merkbar på hodebunnen og ansiktet. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, årsaker til hårtap bak ørene inkluderer livsstilsfaktorer og infeksjoner.

Androgen alopeci

Kvinner kan oppleve androgenetic alopecia (kvinnelige mønster baldness) langs sidene og kronen av hodet, noe som kan føre til hårtap bak ørene.

Kjemikalier

Ved hjelp av kjemiske behandlinger på håret ditt for eksempel hår fargestoffer eller relaxers kan føre til fortynning av håret eller hår tap, inkludert bak ørene.

Trekke

Hvis du vanligvis trekke eller vri håret ditt, kan du oppleve hårtap bak ørene uten å vite at du gjør noen skade.

Ringorm

Håravfall bak ørene kan være forårsaket av ringorm, som er en sopp som kan vokse på huden og hodebunnen i form av et ringformet utslett.

Hodebunnen Disorders

Forstyrrelser i hodebunnen, som eksem, psoriasis eller lichen planus kan forårsake midlertidig hårtap hvor som helst på hodebunnen din og bak ørene.

Styling

Iført håret i stiler som resulterer i betydelig trekkraft, for eksempel fletter eller grisehaler kan føre til hårtap bak ørene.