Digidexo.com

Typer av kaliummangel Symptomer

Kalium, et mineral, et viktig stift i den menneskelige diett. Mangelen på kalium kan føre til alvorlige helseproblemer. Det er tre typer av symptomer forbundet med en mangel på kalium, hver forekommende i løpet av forskjellige stadier av mangel.

Definisjon

Kalium er et mineral som bidrar til å opprettholde balansen i vann og syre i blodsystemet og vevceller. Den bidrar også til å bygge muskler og cellen og nervesystemer for å sende elektriske signaler til hverandre. En mangel eller mangel på kalium hemmer eller svekker kroppens evne til å utføre disse oppgavene. Kaliummangel kalles hypokalemi.

Tidlige symptomer

Den første og tidligste symptomene på lavt kalium kan inkludere tørr hud, muskelsvakhet eller smerter eller kramper, langsomme reflekser og bentap. Andre symptomer er tretthet, nyrestein og høyt blodtrykk.

Intermediate Symptomer

Dersom mangelen er lov til å gå ubehandlet, kan en person som lider av lav kalium oppleve middels symptomer. De omfatter en økt risiko i hjerteproblemer, for eksempel hjertebank eller uregelmessige hjerteslag. Risikoen ved et hjerneslag kan også økes.

Alvorlige symptomer

Andre symptomer assosiert med kaliummangel er sjeldne. De kan inneholde alvorlige tilfeller av arytmier og lammelser. Noen som lider av de mer akutte tilfeller av kaliummangel vil trenge øyeblikkelig medisinsk behandling.

Årsaker

Kalium kommer fra ulike matvarer, men en lav-kalium kosthold vil ikke nødvendigvis føre til tegn eller symptomer på lavt kalium. Snarere de vanligste årsaker til kaliummangel er overdreven diaré eller oppkast, hypertyreose, eller medisiner, slik diuretika, cortisones, og høyt blodtrykk narkotika, som reduserer mengden av kalium i kroppen. Bulimikerne er mer sannsynlig at lider av lav kalium, grunnet tvunget oppkast.