Digidexo.com

Hvordan bruke Botox for å behandle hodepine

Hvordan bruke Botox for å behandle hodepine


Botox er tradisjonelt brukt kosmetisk til å redusere rynker i ansiktet. Det har imidlertid også noen ikke-kosmetiske medisinske anvendelser. En av disse anvendelser er for å behandle hodepine. Den positive effekten av Botox på hodepine ble opprinnelig oppdaget når kosmetiske brukere rapporterte færre hodepine. Etter kliniske studier underbygget disse rapportene, Botox ble en mainstream behandling for kronisk hodepine. Det er ikke helt forstått hvorfor Botox kan behandle hodepine, men det er antatt å blokkere den kjemiske som bærer smerte til hjernen.

Hvordan bruke Botox for å behandle hodepine

•  Se en lege for å få din hodepine riktig diagnostisert. Det er mange forskjellige årsaker til hodepine, og noen kan behandles uten bruk av omfattende medikamentterapi.

•  Vurdere hyppigheten av hodepine. Botox terapi anbefales kun for kronisk hodepine. Med mindre du har hodepine mer enn tre ganger i måneden, har du sannsynligvis ikke trenger å bruke Botox-injeksjoner for lettelse.

Diskuter Botox behandling med legen vår. Ikke alle leger er opplært eller kvalifisert til å bruke Botox. Du må kanskje få en henvisning fra din primære omsorg lege til en kosmetisk kirurg eller en annen spesialist.

Gjennomgå din første runde av injeksjoner. Botox-injeksjoner for å behandle hodepine leveres i pannen og på baksiden av den neste. Vanligvis er fem injeksjoner gis på hvert sted, men legen din kan velge å bruke flere injeksjoner for å få ønsket effekt.

La 1 til 14 dager for Botox for å nå sitt fulle effekt. Noen mennesker opplever umiddelbare resultater, mens andre har forsinket reaksjoner. Hvis hyppigheten og alvorlighetsgraden av hodepine er upåvirket i 2 uker, kan du være blant de 30 prosent eller så av pasienter som Botox virker ikke.

Gjenta behandlingen hver 2 til 5 måneder for å opprettholde resultatene.

Hint

  • Hvis Botox-injeksjoner ikke fungerer for deg, det er andre forebyggende medisinsk behandling du kan bruke til å behandle kronisk hodepine, inkludert antidepressiva, betablokkere og muskelavslappende.
  • Botox injeksjoner kan også brukes til å behandle kjeveleddet, noe som kan være årsaken til noen av hodepine.
  • De fleste private forsikringsselskaper dekker ikke kostnadene for Botox behandling for hodepine ennå. Botox behandlinger vanligvis koster flere hundre dollar og må gjentas regelmessig for å opprettholde sin effekt.
  • Botox er ikke bevist trygt for gravide eller ammende kvinner.
  • Botox-injeksjoner har et par av bivirkninger, inkludert redusert muskelbevegelser og blåmerker på injeksjonssteder. Disse bivirkningene er vanligvis små og ikke fraråde pasienter fra å gjenta behandlingen.