Digidexo.com

Hvordan identifisere en kobber mangel

Med anslagsvis 75% av amerikanske kostholdet inneholder lite kobber, er risikoen for å utvikle en kobber mangel betydelig. Spesielle vegetarisk kosthold utgjøre en ekstra risiko hvis forbrukeren ikke supplere kostholdet sitt med ekstra kobber. Siden mange av symptomene på kobber mangel ligne andre lidelser, sammenligne symptomer med kosthold valg.

Hvordan identifisere en kobber mangel

•  Vurdere muligheten for en kobber-mangel hvis du lider av osteoporose eller artrose. Selv om andre forhold også resultere i bentap, kan en kobbermangel forverre problemet.

Noter energinivået ditt på en daglig basis. Sammen med kronisk tretthet og en generell mangel på energi, kan du oppleve blekhet i huden og tap av appetitt. Hvis disse symptomene fortsetter, sjekk med din lege.

Ha en blodprøve for å finne en kobber-mangel hvis du er vegetarianer, og du ikke bruker betydelige mengder nøtter, erter eller hele korn. Rødt kjøtt og sjømat er gode kilder til kobber, men du kan også motta tilstrekkelige mengder av mineralet ved å spise rikelig med nøtter, belgfrukter og ubearbeidede korn.

Ta hensyn til veksten av barnet ditt hvis du ikke er sykepleier. Kyr melk, alene, ikke leverer kobber, men babyen vil få tilstrekkelige mengder hvis du ammer. Sjekk med babyens lege før du starter en kobber erstatning diett for barnet ditt. I tillegg delta hyppige prenatal eksamener og har blod testet for å sikre at kroppen har et tilstrekkelig nivå av kobber for babyens sunn utvikling.

Legg merke til overdreven hårtap når børsting eller gre håret. Selv om det er normalt å miste mer hår i varmt vær, hvis du finner en mye større mengde hår på børsten din for mer enn en måned, kan du bli lider av en kobber-mangel.

Gå til legen din for en blodprøve hvis du opplever de ovennevnte tegnene på en kobber-mangel i forbindelse med diaré, svakhet og depresjon. Ikke alle symptomer kan være til stede, avhengig av nivået av mangel.