Digidexo.com

Vitaminer for Blood Pressure

Vitaminer for Blood Pressure


Høyt blodtrykk, også kjent som hypertensjon, er en potensielt dødelig tilstand forårsaket av innsnevring av blod fartøy vegger. Det har mange årsaker, inkludert fedme, stress, diabetes, og et overskudd av natrium i dietten. Høyt blodtrykk har vært knyttet til hjertesykdom og nyreproblemer. Mens behandling består av visse medisiner som ACE-hemmere og betablokkere, pluss endringer i livsstil, kan en god multivitamin bidra til å redusere høyt blodtrykk.

Kalium

En indikasjon på hypertensjon er en ubalansert natrium til kalium forholdet. Foruten å redusere inntak av natrium, er det en god idé å øke kalium. Tilgjengelig i supplerende form, kan det også bli funnet i bananer, brokkoli, avokado, rosenkål, honningmelon, dadler, svisker, rosiner, mandler og peanøtter.

Kalsium

En kalsiummangel kan også bringe på høyt blodtrykk. Øke kalsiuminntaket til 800 mg per dag gjennom kosttilskudd, eller en diett full av melk, ost, yoghurt, og berikede matvarer som soyamelk og frokostblanding.

Magnesium

Magnesium har en viktig funksjon i sirkulasjonssystemet --- gjør det blodkar mer elastisk, og strekker seg for å romme blodstrømmen, og, som et resultat, å senke blodtrykket. Svarte bønner, spinat, tofu, kamskjell, kveite, østers og gresskarfrø alle inneholder betydelige mengder magnesium.

B-vitaminer

Vitamin B6, B12 og B9, bedre kjent som folsyre, beskytte blod-fartøy vegger mot åreforkalkning. Mye som magnesium, bidrar de til fleksible arterier. Befestet korn og hele korn brød inneholder store doser av B-vitaminer, spesielt folsyre, men de kan også finnes i oksekjøtt, svinekjøtt, kikerter, sjømat, og tomatjuice.

Vitamin C og E

Vitamin C beroliger nervesystemet, therby redusere stress og senke blodtrykket. Det styrker også blodkar. Tar 95 mg per dag av vitamin C bør være nok. Se for vitamin C i sitrusfrukter, jordbær, juice, paprika, tomater, poteter og grønnkål. Vitamin C og E er begge antioksidanter og synes å arbeide sammen for å redusere risikoen for hjerteinfarkt. Vitamin E finnes i overflod i hvetekim, solsikkefrø, kiwi, mango, bringebær, Chard, nepe greener, og kyllinglever.

Urter

Enkelte urter redusere høyt blodtrykk. Vurdere matlaging curry med gurkemeie, som inneholder curmurin, en anti-inflammatorisk som reduserer kolesterol og forebygger blodpropp. Ginger root forbedrer blodsirkulasjonen, og hvitløk, enten rå eller i pilleform, hindrer blodet fra å danne blodplater som trange blodårene.