Digidexo.com

Kilder til Ribose

Kilder til Ribose


Ribose er et sukker som brukes av idrettsutøvere og kroppsbyggere for å øke fysisk ytelse og muskelstyrke. Ribose virker ved å hjelpe muskelcellene til å syntetisere økte mengder energi og kan spille en rolle i behandling av hjerte-og karsykdommer slik som hjertesvikt hvor hjertemuskelfunksjonen er svekket. Mens ribose er tilgjengelig som et supplement, er det ikke forekommer naturlig i næringsmidler, unntatt i form av riboflavin (vitamin B2).

Kjøtt og meieri

Ifølge WHFoods.com, noen av de beste kjøtt kilder til riboflavin inkluderer kalv leveren, vilt og okse indrefilet. Høye nivåer av riboflavin er også funnet i egg, kumelk, geitemelk og yoghurt.

Seafood

Ifølge Phyllis og James Balch, forfatterne av "Resept for Nutritional Healing", er sjømat en sunn kilde til riboflavin i kosten. Sjømat som kan spises for deres riboflavin innhold inkluderer laks, tunfisk, sild og torsk. Tang og tare som blæretang, tare og dulse er også rike kilder til riboflavin.

Grønnsaker og belgfrukter

Riboflavin er funnet i et bredt utvalg av matvarer vegetariske og er spesielt rik på grønne grønnsaker. Noen av de beste kildene inneholde nøtter, hele korn, spinat, rosenkål, belgfrukter, tempeh, sopp, asparges, bladbete, sennep greener, grønne grønnsaker, nepe greener, selleri, kål og salat.

Lagring

Riboflavin funnet i mat er følsom for ultrafiolett lys, og betydelige mengder av vitamin kan gå tapt hvis mat ikke er dekket eller lagres på et sted borte fra lys. Melkeprodukter som er lagret i ryddet plast eller glass vil inneholde betydelig mindre riboflavin enn andre produkter som er lagret i ugjennomsiktig, gult eller mørke containere. Til sammenligning er riboflavin stabile når de utsettes for luft og varme.

Kosttilskudd

Ribose og riboflavin er både tilgjengelig som kosttilskudd. Sports kosttilskudd som gir ribose i form av en kapsel eller pulver kan gi hvor som helst mellom 50 mg til 10 g av ribose daglig. Alternativt til kosttilskudd som gir vitamin riboflavin er lett tilgjengelig i apotek og helsekostbutikker og tilbyr et bredt spekter av doser mellom 1 mg 100mg daglig.

Sikkerhet

Ribose regnes som trygt, og ingen alvorlige problemer eller toksisitet har blitt rapportert i forbindelse med ribose. Men noen medlemmer av befolkningen kan rapportere bivirkninger fra å ta ribose, som for eksempel fordøyelsesbesvær, kvalme og hodepine. Vitaminet riboflavin regnes som trygt når det tas til den anbefalte doseringen.