Digidexo.com

Matvarer for å unngå for IBS med forstoppelse

Irritabel tarm syndrom, vanligvis kjent som IBS, er en tilstand som rammer en stor tykktarmen. Mens legene er ikke helt sikker på hva som forårsaker IBS, de er sikker på at det er en sammenheng mellom fysisk eller følelsesmessig stress, og episoder av tilstanden. Det fører til en rekke gastrointestinale symptomer som oppblåsthet, mye luft, magekramper og enten diaré eller forstoppelse. Samtidig øke fiberinntaket og bruke milde avføringsmidler kan hjelpe avtale med kronisk forstoppelse forårsaket av IBS, er det også flere typer mat som bør unngås for å hindre stillestående avføring.

Fettrik mat

Matvarer som inneholder mye fett og sukker har en tendens til å forlenge forstoppelse og hindre avføring, og det er derfor en person som lider av IBS med forstoppelse bør unngå å spise dem. Disse matvarene har en tendens til å være lav på kostfiber, et nøkkelelement i å flytte avfallsstoffer gjennom kroppen. Også, det uoppløselige natur av fettpartiklene medfører at legemet har større vanskeligheter med å behandle dem, noe som får dem til å bygge seg opp i fordøyelseskanalen. Eksempler inkluderer ost, andebryst og iskrem.

Bearbeidet mat

Bearbeidet mat som hvitt mel produkter og visse kjøtt, er også dårlig valg for personer med IBS. Disse mangler også tilstrekkelige mengder fiber og innføre en rekke kjemiske bestanddeler som er fremmede for kroppens fordøyelseskanalen. For eksempel er et vanlig biprodukt av behandlet kjøtt beta-karbolin, et syntetisk bedøvelse som bremser prosesser av tykktarmen. Eksempler inkluderer hvitt brød, bacon og pølser.

Salt mat

Matvarer som inneholder mye salt vil forsterke og forlenge forstoppelse hos personer med IBS som de dehydrerer kroppen. En av de viktigste skyldige i forstoppelse er en mangel på vann i tykktarmen. Når tarmen ikke er hydrert nok, blir avføringen hard og tett og mer utfordrende å passere. Eksempler inkluderer chips, saltet kjøtt, prepackaged mat, frosne grønnsaker og pretzels.

Alkohol

Alkoholholdige drikker og mat tilberedt i alkohol bør unngås av personer med IBS med forstoppelse fordi alkohol, som salt, er en naturlig dehydrate som vil trekke vann fra tykktarm og tørke ut avføring. Eksempler inkluderer vin, øl, sprit, og matlaging sherry og vin baserte sauser.

Meieriprodukter

Et annet eksempel på matvarer for å unngå når lider av IBS med forstoppelse er meieriprodukter. Mens meieriprodukter har et bredt spekter av helsemessige fordeler, de krever en spesiell fordøyelsessyre, kjent som melkesyre, for å bli skikkelig behandlet av tarmen. De fleste humane tarmen ikke produserer nok melkesyre til riktig behandle mengden av meieri som er funnet i den moderne amerikanske diett, noe som resulterer i en mange inntatte produkter som ikke kan fordøyes derfor forårsaker forstoppelse. Eksempler omfatter yoghurt, melk og fløte.